Els pares de l’escola Pare Català es mobilitzen contra la imposició de l’espanyol

  • Els xiquets d'infantil es quedaran sense línia en català a mig curs · Promouen les etiquetes #trievlencià i #totsambelparecatalà · Els infants canten en un vídeo el 'Sol solet' en defensa de la llengua

VilaWeb
Redacció
20.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els pares del col·legi Pare Català de València són en peu de guerra des que la conselleria va anunciar que eliminaria, ara a mig curs, una de les línies d’infantil en català. Els xiquets que van triar d’estudiar en català seran obligats a rebre classes en espanyol, si res no fa canviar la decisió del govern. Però les famílies no es rendeixen i mantenen la batalla, tant la judicial com la social.

El col·legi havia aconseguit per a aquest curs d’obrir una nova unitat en català, per l’alta demanda dels pares. Però dues famílies van interposar un recurs per a anul·lar aquest canvi de programa lingüístic. Escola Valenciana i la majoria de les famílies denuncien que la conselleria va pressionar aquests pares per fer que s’eliminés la nova línia. I alerten que la decisió d’eliminar la línia vulnera la voluntat del 95% de les famílies que a principi de curs havien matriculat els fills a classes en català. 

Crida a una piulada massiva

La mobilització en defensa de la llengua a l’escola es fa visible, d’una banda, a la xarxa, a través d’una campanya a Twitter i d’un vídeo. Han fet un crida perquè els usuaris de Twitter piulin, avui a les 12.00, amb les etiquetes #trievlencià i #totsambelparecatalà. A més, també han publicat un vídeo a YouTube on els xiquets que poden quedar-se sense educació en català canten el ‘Sol solet’.

Amb aquest vídeo, els pares de l’escola defensen les línies en català i alerten que, si ningú no ho impedeix, el 28 de març totes les classes del curs de primer d’infantil d’aquest CEIP del barri de Benimaclet s’hauran de refer de dalt a baix i vint-i-un alumnes seran obligats a estudiar en espanyol. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any