Des d’Ontinyent i mirant a Europa

  • Per això cal Compromís #primariescompromis

VilaWeb
Vicent X. Vila
14.03.2014 - 17:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fent la vista arrere, des de la humil experiència dins el col·lectiu i en particular la meua com a persona que ha participat del procés, ens podem trobar amb un llarg camí recorregut que confirma, passa a passa, totes les fites assolides i explica el creixement del nostre projecte, el de #Compromís:

A final de 2010, el col·lectiu d’Ontinyent tancava un pacte per a presentar-se a les eleccions de maig de 2011 amb els tres partits que conformaven la Coalició Compromís. Va ser possiblement l’únic col·lectiu del País Valencià que ho aconseguia i això s’ha de valorar i és ben simptomàtic, perquè posava de relleu les ganes d’entendre’s pel bé comú, per la necessitat que Compromís tinguera veu al govern de la nostra ciutat. En gener de 2013 es va constituir a Ontinyent l’assemblea comarcal de Compromís, una passa més per a consolidar la suma d’esforços, la suma de voluntats i sensibilitats, una passa més per a entendre’ns Bloc, Iniciativa i Verds més Adherits, consolidant una realitat política que a més, a la nostra comarca té responsabilitats importants de govern. Ara, a les Corts tenim la vertadera oposició al desgovern del PP amb només sis valents i a Madrid tenim Baldo que s’ha convertit en el referent valencià a l’estat.

Encara que cadascú de nosaltres tenim la nostra història, també tenim junts un futur esperançador per a les dones i homes d’aquest País, amb veu a Madrid i ara també amb el desig de tenir-la a Europa. Són temps difícils, fer política entre tants Bárcenas, Gurtels, ‘amiguitos’, pseudònims, i etcètera pot ser realment fastigós. La corrupció política és insuportable, la nostra ciutadania, els nostres veïns i la gent com nosaltres està farta, indignada, i part d’aquesta gent també sense esperances. L’estat del benestar s’enfonsa, sembla que no hi ha alternativa i a sobre ens volen fer culpables de la situació… A Europa, lamentablement, la situació no és massa diferent… La Troika, el FMI, els lobbys, l’interès partidista i particular, els privilegis, la falta d’ètica, el doble llenguatge, l’incompliment de promeses, fan de la ‘classe’ política un problema social.

Són temps difícils, i per això ara més que mai fem aquesta passa, reivindiquem la política, la nostra forma d’entendre la política però sense ser ‘classe’, reivindiquem la participació activa en la política de la ciutadania, perquè estem conveçuts que és l’única eixida possible, perquè no podem deixar l’eixida d’aquesta crisi/estafa en mans de qui ens han dut fins ací. Compromís és l’instrument que ha de fer possible un canvi polític als nostres pobles, al País Valencià, però igualment s’ha de fer sentir a Europa, la suma d’esforços amb la ciutadania perquè recuperem el futur que ens volen furtar. Per això estem ací. Per acabar amb un sistema corrupte, per posar fi als privilegis de la ‘classe política’ i per garantir la regeneració democràtica.

Però també per a garantir els serveis públics: l’educació, la sanitat, els serveis socials; per a acabar amb el control de les majories absolutes i l’autobombo del governant de torn, per a acabar amb el malbaratament dels recursos públics en favor d’interessos privats, dels lobbys. Per a acabar amb l’oligarquia, ací i allà, que mai no en té prou.

Perquè volem garantir un canvi de model productiu que ens permeta d’oferir un futur a les dones, homes i joves que viuen al nostre territori i en això el Parlament Europeu té molt a dir. Perquè no tots els polítics som iguals i per això ara més que mai hem de fer-nos sentir alt, clar i en valencià com ho fem als ajuntaments, a les mancomunitats, a les diputacions, a les corts, i a Madrid, també a Brusel·les.

Per això cal Compromís.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any