XII edició dels premis de l’IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat

VilaWeb
Departament de valencià
11.03.2014 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any més, l’IES Manuel Sanchis Guarner ha seleccionat els treballs guanyadors dels premis literaris, corresponents enguany a la XII edició. Aquests premis es van convocar per primera vegada el curs 2001-02 només per a narrativa curta en valencià, quan feia poc que començàvem a ser centre de secundària. D’aleshores ençà, cada any l’alumnat del nostre centre presenta les seues creacions, plasmant així les seues inquietuds i habilitats en cadascuna de les diferents modalitats a què es presenta. Enguany l’alumnat ha participat en les següents modalitats: narrativa curta en valencià, poesia en valencià, poesia en castellà i il·lustració de portada. Com sempre, s’elaboren unes bases per als participants, que per a la present convocatòria han estat, entre d’altres, les següents:

– Narrativa curta en valencià: hi ha un primer premi per a cada nivell i diferents accèssits, els guanyadors dels quals són seleccionats per a participar també en el concurs del premi Sambori de la nostra comarca. Ací convé destacar que, en la majoria de les convocatòries del premi Sambori comarcal, han resultat premiats alguns dels nostres alumnes.

– Poesia en valencià i en castellà: la temàtica és lliure, l’extensió també i hi ha un únic premi,  tot i que hi ha accèssits.

– Il·lustració de portada: la temàtica és lliure, tot i que ha d’estar relacionada amb el nostre centre i amb la literatura, i hi ha un únic guardonat, encara que també hi ha accèssits.

Si ens centrem en els guanyadors de la present edició, per modalitats, tenim que, en narrativa en valencià, en el primer cicle d’ESO la guanyadora ha estat Elena Montaner de primer d’ESO; en el segon cicle l’alumna premiada ha estat Sara Orts, de tercer d’ESO; i en batxillerat el primer premi ha estat per a Maria Miñana, de segon de batxillerat, relats en els quals s’ha valorat l’originalitat de la història i la redacció.

Pel que fa a la poesia en valencià, la guanyadora ha estat Maria Orts, mentre que en poesia en castellà el guanyador ha estat Marcos Navarro, ambdós de segon de batxillerat. Per últim, el premi d’il·lustració de la portada ha estat atorgat a Berta Pardo, alumna de quart d’ESO.

Des d’ací volem felicitar tot l’alumnat premiat, i també la resta d’alumnes participants, per la seua col·laboració i interés mostrat en aquesta nova edició. Tots els treballs dels guanyadors seran inclosos en la publicació que es fa al centre, on també queden reflectides altres activitats de l’alumnat, tant complementàries com extraescolars.  Finalment, cal afegir que l’acte de lliurament dels premis de la present edició serà el pròxim 4 d’abril a l’auditori de Castelló de Rugat, acte en el qual col·laboren l’AMPA del centre, l’Ajuntament de Castelló de Rugat, pares, mares, alumnes i autoritats i representants dels col·legis adscrits al centre. Tota una ocasió per a gaudir de la festa que dediquem a la literatura.  

I és que no hi ha res més valuós que la creativitat dels nostres joves, perquè elles i ells són el nostre futur i cal animar-los perquè seguisquen participant-hi.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any