La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A l’Olleria fa temps que hi ha qui juga a la política per a traure’n profit personal, i qui utilitza les institucions amb un objectiu final que és ben lluny del benefici col·lectiu.

Després d’uns anys de traure’s els ulls, i moltes coses més, l’altre dia llig a la premsa que PP i GdO han arribat a un acord perquè GdO desaparega i s’integre dins el PP, amb l’únic objectiu declarat que la dreta tinga l’alcaldia el 2015 i que tots els implicats tinguen el seu lloc garantit (i la seua cadira també).

La veritat és que no ens hauria de sorprendre. El mes d’abril de l’any passat ja vaig dir que passaria això. ‘Total que ara sembla que tornen a estar enamorats, però resulta ser alguna cosa més material: GdO no es tornarà a presentar a les eleccions, s’integraran dins el PP, d’on van eixir per problemes personals, i el president local del PP, Javier Albero, s’assegura ser el número 2 per a desplaçar l’actual tinent-batle de l’Olleria i candidat del PP, Jesús Engo. Eixe és el reforçament i alliança entre el PP i GdO, res de “sensibilitat respecte a la ciutadania”. Per cert, queda un any perquè l’actual batle de l’Olleria dimitisca i entre com batle el candidat del PP. Però la veritat és que no crec que passe’. I així és: no passarà. I no serà per falta de ganes del candidat del PP, però té uns companys que no se l’estimen, i aquests companys tenen uns militants que sembla que tampoc no se l’estimen. I és que acaben d’anunciar la fusió i ja hi ha gent que pensa abandonar el PP per fer un nou partit amb el qual concórrer a les eleccions locals de 2015. Total, a José Vidal i els seus no els ha anat malament. La gran majoria de GdO provnen d’una escissió del PP, funden un partit nou, fan una moció de censura al batle del PP per a pactar amb el Bloc i el PSOE, fan que el PP arribe a resultats mínims, i ara els qui es van quedar al PP accepten que tornen per la porta gran i que aparten la gent que han treballat quan tot els anava malament. Si li els ha anat bé a ells, també els hi pot anar a uns altres, no?

Aquestes jugades i estratègies només beneficien (i no sempre) a qui les fa. Jugar a la política per un interés purament personal ha deixat la valoració dels polítics per terra. Quan s’utilitza la política només per a estar en el poder, només per a poder influenciar els teus veïns, només perquè et saluden pel carrer i et conviden al bar, només per a imposar la seua posició, llavors passa que la ciutadania deixa de creure en un sistema que troba viciat. I és quan apareixen demagògies i ens fan a tots iguals. I això fa mal. I parle per experiència.

Quan el Bloc vam pactar amb GdO i PSOE la moció de censura volíem acabar amb la paralització del govern local i eliminar el PAI de les Vidales, i demostrar que es podien fer les coses d’una altra manera. Vam compartir govern amb GdO i no ens va agradar. No ens agrada la seua forma de governar, tan paternalista, demagògica i plena de mentides. Per això el 2011 no vam pactar amb ells: vam preferir quedar-nos fora del govern a haver de repetir experiència amb gent que ens havia decebut.

GdO ha dit a la gent del poble, una i mil vegades, que ells no són un partit polític, que són independents, que sols volen treballar pel poble i res més, que són diferents a la resta de partits que sí que fem política: Compromís, PSOE i PP. I tot era mentida, sols volien tindre una marca transitòria mentre tiraven Vicent Llop i la seua gent i tornaven victoriosos al PP, d’on mai no han eixit, ja que entenen la política com un instrument per a perpetuar-se en el poder.

Aquesta fusió és fruit de la vella política, és la política del PP, de la corrupció, del clientelisme, de la voluntat de beneficiar els seus, dels senyorets del poble que miren per damunt del muscle a la resta de persones. La política de sempre, la que hauríem de fer desaparèixer en ple segle XXI per a retornar la decència a la participació en la vida pública.

Calia pegar tantes voltes per a acabar al mateix lloc? Per què hem d’enganyar la gent? Per què no els parlem clar? En política estem perquè volem, perquè tenim unes idees i les volem posar en pràctica, perquè ens guia el bé comú i el servei públic; i perquè decidim les coses amb debats i participació de la ciutadania a les institucions, i de la militància i simpatitzants als partits. Per cert, quin va ser el resultat de les assemblees dels militants que van prendre aquesta decisió? Seria bo saber-ho.

A Compromís fem primàries perquè la gent trie els candidats, mentre que PP i GdO es tanquen en un despatx per a repartir-se les cadires. Necessitem canviar-ho!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any