Presentació del corrector gramatical i del diccionari de sinònims de Softcatalà

  • Us oferim, íntegre, l'acte que es va fer dijous a l'Espai VilaWeb amb Jaume Ortolà, Joan Montané, Àlex Hinojo i Lluís de Yzaguirre

VilaWeb
Redacció
08.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dijous al matí es van presentar oficialment, en un acte a l’Espai VilaWeb, dos nous recursos lingüístics en format digital impulsats per l’associació Softcatalà. Es tracta del corrector gramatical LanguageTool, consultable en línia o integrat en el navegador Firefox i el paquet ofimàtic LibreOffice, i el diccionari lliure de sinònims, antònims i mots afins OpenThesaurus. Els van presentar els seus responsables, Jaume Ortolà i Joan Montané, respectivament, al costat d’Àlex Hinojo, de l’Amical Viquipèdia, i el professor universitari Lluís de Yzaguirre.

En la presentació s’expliquen les principals característiques de les dues noves eines, que s’afegeixen a recursos lingüístics ja existents en català fins ara com els traductors mecànics, els verificadors ortogràfics i les llistes de partició de mots. De fet, tal com van destacar Ortolà i Montané, tant el corrector com el diccionari de sinònims són recursis una mica més avançats i complexos, i situen la nostra llengua en posicions capdavanteres a escala mundial.

Cal recordar que Jaume Ortolà i Joan Montané són els convidats aquesta setmana del programa l’Internauta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any