Amb els nostres drets no s’hi juga

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vuit de Març Dia Internacional de la Dona. Quina llàstima que cada Vuit de Març en compte de commemorar-lo com a dia de la dona escurçant i acabant amb les desigualtats socials, laborals, salarials, de génere i tantes coses més, novament el commemorem amb una forta càrrega reivindidicativa i de lluita per la veritable igualtat entre homes i dones, símptomes clars que no avancem en aquestes matèries.


La crisi i la desocupació s’acarnissa amb les dones. Del total d’aturats i aturades en el conjunt de les Comarques Centrals Valencianes, 37.699 a hores d’ara, 20.491 en són dones, i 17.208 homes, la qual cosa significa un 53,4% d’atur femení a les nostres comarques. A més, les ocupacions precàries i sense drets també tornen a aflorar en aquests moments sobre les dones aprofitant-se per part de qui ofereix els treballs de la situació general i la particular en la necessitat de tenir un treball per les circumstàncies familiars que tenen a les llars. 


A tot açò cal sumar la lamentable xacra de la violència de genere. 53 víctimes durant l’any 2013. 


Qui podia imaginar que no solament no existeix la igualtat real, sinó que ara també l’Avantprojecte de Llei del Govern spanyol, si s’aprova, decidirà sobre el dret de la dona a seguir amb el seu embaràs o no. Açò em recorda l’època quan veia la televisió en blanc i negre. 


Assenyalar la incongruència del Govern del PP en aprovar reformes legislatives com la nova Llei de Reforma de l’Administració Local que suprimeix o retalla els recursos necessaris per a l’atenció a les víctimes, fent desaparèixer les competències municipals d’igualtat o la LOMCE que elimina continguts curriculars d’igualtat de gènere i contra la violència, finança centres d’educació segregada, etc. Tot això cosa representa una reculada en la necessària eliminació dels estereotips sexistes i l’avanç del dret a la igualtat i a la no discriminació.


Per a aconseguir avanços en la igualtat efectiva, combatre la discriminació per raó se sexe, ha d’afavorir-se la creació d’ocupació, avançar en un model educatiu igualitari, promoure la coresponsabilitat entre dones i homes. 


Per a això és necessari que es revertisca la reforma laboral 3/2012 de 6 de juliol. 


RETIRAR l’Avantprojecte de la Llei orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassa.

DEROGAR la LOMCE, Llei Orgànica per a la millora de la qualitat educativa. 



DESENVOLUPAR polítiques actives de creació d’ocupació, prenent en compte la dimensió de gènere com a clau imprescindible per a la recuperació d’un model social i econòmic sostenible, equitatiu i democràtic.

IMPULSAR un major i més eficaç compromís de les administratives públiques, institucions i la societat en general per a l’eliminació de la violència contra les dones.

GARANTIR el finançament necessari per a l’aplicació de la Llei de Dependència, la creació d’infraestructures socials per a l’educació infantil de 0 a 3 anys i per a l’atenció de persones majors i dependents, tan necessàries per a avançar en l’assoliment de la conciliació i coresponsabilitat entre dones i homes.

Per tot això tenim una cita reivindicativa el Vuit de Març assistint a les lectures dels manifestos, i a les manifestacions a Alacant i València per a reiterar el nostre compromís amb la consecució d’una societat mes justa, igualitària i democràtica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any