SeriesYonkis bloca tots els vincles a films i sèries

  • Els responsables del popular portal no n'han explicat els motius

VilaWeb
Redacció
03.03.2014 - 12:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana, el popular repositori de films i sèries SeriesYonkis ha deixat de funcionar correctament. Tots els vincles del portal porten a una web d’anuncis, en comptes d’anar als continguts requerits. Els propietaris no n’han donat cap motiu, però és probable que hagin decidit de deixar d’enllaçar films i sèries arran de l’aprovació de l’avantprojecte de llei de propietat intel·lectual espanyola, que preveu penes de fins a sis anys de presó per als responsables de pàgines de vincles a continguts protegits.

La decisió, doncs, no s’hauria adoptat per una ordre administrativa o judicial, tot i que hi ha un cas penal obert contra el portal des del 2 de juny de 2008. Això sí, segons El Mundo, l’11 de febrer la fiscalia va sol·licitar al servidor el tancament cautelar dels portals SeriesYonkis, PeliculasYonkis i VideosYonkis al jutjat d’instrucció número 1 de Múrcia.

SeriesYonkis fou creada per David Martínez i Jordi Tamargo, sota el paraigües de l’empresa Burn Media SL. Ara fa dos anys, la van revendre a Alexis Hoepfner, l’actual propietari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any