’12 anys d’esclavitud’ i ‘Gravity’, triomfadors dels Oscar

  • Cate Blanchett s'endú l'estatueta com a millor actriu per 'Blue Jasmine', i Matthew McConaughey, la de millor actor per 'Dallas Buyers Club'

VilaWeb
Redacció
03.03.2014 - 07:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

’12 anys d’esclavitud’, de Steve McQueen, i ‘Gravity’, d’Alfonso Cuarón, han estat els dos films més guardonats en els Oscar d’enguany. L’aventura espacial protagonitzada per Sandra Bullock i George Clooney s’ha endut la majoria d’estatuetes, set, inclosa la de millor director, però el film de McQueen, produït per Brad Pitt, ha aconseguit finalment el premi més cobejat, el de millor film de l’any. Quant a intèrprets, Cate Blanchett, la gran favorita, ha estat considerada la millor actriu protagonista per ‘Blue Jasmine’, de Woody Allen, i Matthew McConaughey, el millor actor per ‘Dallas Buyers Club’; Leonardo Di Caprio, doncs, no ha pogut endur-se el seu primer Oscar.

Jared Leto, company de repartiment de McConaughey a ‘Dallas Buyers Club’, s’ha endut l’Oscar al millor actor secundari. I la millor actriu secundària ha estat Lupita Nyong’oque, pel seu paper d’esclava a ’12 anys d’esclavitud’.

El premi al millor guió original l’ha obtingut Spike Jonze, per ‘Her’; ‘La grande bellezza’, de l’italià Paolo Sorrentino, ha guanyat el premi al millor film de parla no anglesa; i ‘Frozen’, de Disney, ha tingut doble premi: millor film d’animació i millor cançó: ‘Let it go’, interpretada per Idina Menzel.

Les grans decepcions han estat ‘La gran estafa americana’, nominada en deu categories; ‘El lobo de Wall Street’, amb cinc nominacions i ‘Nebaraska’, amb sis, que s’han quedat sense cap de les estatuetes a les quals optaven. Pel que fa l’única representació espanyola que optava a un Oscar, ‘Aquel no era yo’ d’Ángel Crespo, també s’ha quedat en blanc després que s’imposés ‘Helium’ d’Anders Walter y Kim Magnusson.

La gala s’ha celebrat aquest dilluns a la matinada, hora catalana, al teatre Dolby de Los Angeles i ha anat a càrrec de la presentadora i actriu Ellen De Generes, que durant el transcurs de la cerimònia s’ha fet una foto sobre l’escenari amb diversos actors que s’ha convertit en la més repiulada de la història, amb més de dos milions de retuits. Fins ara, aquest rècord era per al president dels Estats Units, Barack Obama, quan va revalidar el seu mandat.

Vegeu la llista amb tots els guardonats dels Oscar 2014.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any