Els universitaris culminen la jornada de vaga manifestant-se pels carrers de Sants

  • Hi ha hagut petits aldarulls i destrosses del mobiliari urbà · A Castelló, també s'hi ha fet una segona manifestació

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
28.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers d’estudiants universitaris es van tornar a manifestar ahir al vespre en diferents ciutats del país després de les protestes del matí. A Barcelona es va fer la marxa més nombrosa, amb més de mil participants, i també l’única en què hi hagué petits aldarulls. Convocats per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), els manifestants de Barcelona van caminar pels carrers del barri de Sants en defensa de l’educació pública i contra les polítiques educatives implantades per les administracions. La marxa va començar a la plaça d’Espanya i es va adreçar cap a la plaça de Sants. Durant el recorregut, en què el trànsit va quedar tallat, els manifestants van cridar lemes com ara ‘L’única sortida, la vaga indefinida’ i mostraren una gran pancarta on es podia llegir ‘La universitat, en peu de guerra’. Un grup reduït va fer pintades i va trencar els vidres d’algunes oficines bancàries a la carretera de Sants.

Darrere la pancarta principal, n’hi havia algunes altres, amb lemes com ara ‘La lluita educa’ i ‘La nostra millor arma, la solidaritat’. Aquest darrer fou també una de les consignes que més es van sentir, juntament amb ‘Ni pública ni privada, autogestionada’.

Finalment, els manifestants van anar cap a l’avinguda de Madrid, on van prosseguir la marxa tallant el trànsit. La manifestació es va acabar al mateix punt on havia començat, a la plaça d’Espanya, tot i que al final el grup es va anar dispersant. Els mossos d’esquadra i la guàrdia urbana de Barcelona, que van calcular que hi havien assistit mil tres-cents manifestats, van seguir tothora els estudiants. També s’hi van afegir les furgonetes antiavalots i un helicòpter.

La jornada de vaga d’ahir havia estat convocada pels estudiants d’universitat i educació secundària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any