Rovira assegura que la Generalitat no necessitarà la col·laboració dels ajuntaments per elaborar el cens de la consulta

VilaWeb
ACN
26.02.2014 - 21:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha descartat que la Generalitat necessiti la col·laboració dels ajuntaments per elaborar el cens electoral de la consulta. En declaracions al programa ‘El Polièdric’ de Catalunya Informació, la número dos republicana ha explicat que el govern té ‘l’expertesa i disposa de les dades per construir el cens’. ‘Anem cap a una consulta que no necessiti la col·laboració dels ajuntaments’, ha subratllat. Segons ella, si fins ara la Generalitat no ha elaborat el cens electoral és perquè Catalunya no té una llei electoral pròpia -s’està tramitant al Parlament- i l’estat li ha facilitat les dades. ‘El 9 de novembre votarem perquè tindrem un marc legal propi’, ha afegit.

Rovira ha recordat que els ajuntaments estan obligats a cedir les dades del padró a la Generalitat i que, de fet, ja ho fan de manera habitual. El govern en tindria prou amb el tractament d’aquesta informació per construir un cens electoral propi de cara a la consulta del 9 de novembre. ‘És absolutament possible’, ha insistit. La llei electoral i la llei de consultes són, en aquest sentit, les dues grans legislacions pendents per poder convocar la consulta dins el marc legal català.

La possibilitat d’elaborar el cens a través del padró ja s’havia plantejat en altres ocasions. De fet, el PPC ja es va posicionar en contra d’aquesta qüestió i va garantir que els seus alcaldes es negarien a què aquestes dades fossin utilitzades per un referèndum que consideren il·legal. Altres partits, com C’s i el PSC també han mostrat els seus dubtes respecte aquesta qüestió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any