Felipe de Borbó culmina la campanya catalana sopant a casa de Godó

  • Sopar del Fórum Puente Aéreo, ahir; reunió a Poblet per parlar de Prim, avui

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya pro Espanya del príncep Felipe de Borbó a Catalunya, amb l’excusa del Mobile World Congress, acaba avui a Poblet. Si no arriba a ser per l’efecte sorpresa Àlex Fenoll, el pinyol del programa havia de ser el sopar que es va fer ahir a casa de l’editor de La Vanguardia, Javier Godó, amb el ‘Fórum Puente Aéreo’. En termes propagandístics es podria dir que aquest sopar va ser l’acte central de campanya, amb foto oficial a la porta del jardí de casa de l’aristòcrata, nomenat en el seu moment Gran d’Espanya.

El sopar tenia també significat emocional pels Godó. Va visualitzar la recuperació de la sintonia amb la monarquia, després de mesos de rumors de com la casa reial espanyola havia pressionat al III compte de Godó amb el seu desdeny perquè La Vanguardia abandonés qualsevol temptació d’acostament al moviment sobiranista. Aquesta hauria estat una de les raons per la substitució del director José Antich per Màrius Carol, periodista especialitzat en la casa reial espanyola (veure article ‘Torna, Pepe, torna’).

Innovació per aconseguir l’encaix

Com va dir Godó, el Fórum Puente Aéreo té la vocació de potenciar un diàleg positiu que creï ponts entre Barcelona i Madrid. Aquesta vegada el comte va anar més enllà i, segons el seu diari, va exigir ‘imaginació i audàcia per mantenir l’encaix de Catalunya dins d’Espanya’. Al sopar hi van asistir: Jaime Castellanos (Willis Iberia), Salvador, Emili Cuatrecasas (Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, Luis Carlos (Uría Menéndez), José Manuel Entrecanales (Acciona), Ignacio Garralda (Mutua Madrileña), Joaquim Gay de Montellà (Foment del Treball), Joan Rossell (CEOE), Enrique Lacalle (BMP), José Manuel Lara Bosch (Planeta), Javier Monzón (Indra), Joan Maria Nin (Caixabank), Josep Oliu (Banc de Sabadell), Albert Palatchi (Pronovias), Marc Puig (Puig), Àngel Simón (AGBAR), Manuel Torreblanca (Barceleuro), Antonio Vázquez ( IAG),Juan Miguel Villar Mir (OHL), Josep Ma. Xercavins (Tauro Real State), Salvador Alemany (Abertis), Luis Conde (Seelinger y Conde) i Rodrigo Rato.

Respecte a sopars anteriors es va trobar a faltar a Florentino Pérez, Sandro Rosell, josep Sánchez Llibre entre d’altres. El Fórum Puente Aéreo va ser impulsat l’any 2011 per Enrique Lacalle. El primer sopar el van fer amb Artur Mas a la Fundació Godia. També han sopat amb Mariano Rajoy i diferents ministres del govern espanyol. Una de les característiques del Fòrum és que entre els seus membres actius no s’ha fet públic cap nom de cap dona.

A Poblet a preparar el Bicentenari del General Prim

Seguint la seva agenda oficial per Catalunya, el príncep Felipe de Borbó visitarà avui el monestir de Poblet (Conca de Barberà), on presideix una reunió de treball de la junta directiva de la Societat Bicentenari General Prim 1814-2014.

La visita a Barcelona de Felipe de borbó, pasarà a la història per les imatges d’Àngel Fenoll negant-se a donar-li la mà perquè no deixava votar els catalans. El monarca va marxar, però al cap d’un moment va tornar cap a Fenoll i li va dir: ‘Per educació, m’hauries de saludar, amic’, a la qual cosa l’empresari va respondre-li que no era pas el seu amic i que no pensava donar-li la mà.  

 

Vídeos: 
Àlex Fenoll: ‘No donaré la mà a algú que no ens respecta’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any