Es mor el poeta Joan Vergés a l’edat de 85 anys

  • Justament avui se li havia de fer un homenatge, que s'ha mantingut

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.02.2014 - 19:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El poeta Joan Vergés s’ha mort aquest migdia a casa seva a Barcelona a l’edat de 85 anys, segons que confirmat la Institució de les Lletres Catalanes, que precisament avui li retia un homenatge, que s’ha mantigut. La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs (Twitter), ha glossat emocionada la figura de Vergés en l’homenatge.

Vergés es va llicenciar en Medicina i Cirurgia l’any 1956 i va exercir com a metge homeòpata des de molt jove. Va publicar les seves primeres poesies dins l”Antologia poètica universitària’ l’any 1949. Va guanyar l’any 1958 el premi de poesia inèdita de Cantonigròs amb el recull titulat ‘Cançons i altres poemes’ que es van publicar en el seu primer llibre de poemes ‘Soledat de paisatges’ (1959).

Aquest però no és l’únic premi que va guanyar ja que també va aconseguir el premi Joan Salvat-Papasseit l’any 1965 per l’obra ‘El gos’; el premi Carles Riba de poesia l’any 1968 per ‘La vida nova’ i el Premi Recull-Maria Ribas i Carreras de poesia l’any 1986 per ‘Com un bosc silenciós’. Vergés va publicar l’any 1994 ‘Ara és trist’ i una antologia poètica l’any 2006 i dos anys després, ‘Com un bosc silenciós’.

Diversos cantautors van musicar els seus poemes com Maria del Mar Bonet (‘Comiat a un amor adolescent’), Ovidi Montllor (‘Petita i blanca’), Quimi Portet (‘Em dius que el nostre amor’), Toti Soler (‘Amiga callada’ o ‘No ploro més’) i Joan Manuel Serrat (‘El vell’).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any