Tres-cents contes per a un tricentenari: El naixement dels ocells

  • VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre · Avui ens explica l'origen dels ocells

VilaWeb
Redacció
24.02.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Us heu preguntat mai d’on vénen els ocells? I per què els uns canten més que bé que els altres? El cas és que Déu, un cop va haver creat el cel, va decidir d’afegir-hi els ocells, bestioles que cantessin. Però just en aquell moment el dimoni el va interrompre i li va dir que ell també en sabia, de fer ocells, i que els faria millor. I l’un per l’altre van començar a crear ocells en una mena de competició: a veure qui en feia un de més bonic, un que cantés millor, un de més gros… Per exemple, quan Déu va fer el rossinyol, el dimoni va fer el gaig; tot seguit Déu va crear la cadernera i el dimoni va fer el mussol; després van venir l’àliga i l’òliba, el pardal i el corb, etc. I diuen que Déu i el dimoni, encara avui, mantenen aquesta rivalitat creacionista i continuen creant bestioles. És per això que quan anem pel món acabem descobrint animals nous que no havíem vist mai. El rondallaire Albert Estengre ens explica en el conte d’avui aquesta història.

VilaWeb publica cada dia de l’any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d’Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l’etiqueta #300contes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any