Escola Valenciana s’ofereix a Fabra per ensenyar-li a parlar català

  • El president va dir ahir a 13TV que es reservava el català a 'un àmbit més distès'

VilaWeb
Redacció
20.02.2014 - 15:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana ha enviat un escrit al president Alberto Fabra en què li ofereix de participar en el Voluntariat pel Valencià, que consisteix a posar en contacte un voluntari catalanoparlant amb algú que vol aprendre la llengua. Aquesta proposta neix de les declaracions que va fer ahir Fabra en un debat a 13TV, on va declarar que era castellanoparlant i que preferia reservar-se el català a ‘àmbits més distesos’.

‘Jo crec que totes les persones hem de millorar. Jo sóc castellanoparlant. Pertanyo a una generació a la qual als alumnes se’ns parlava en castellà. Intente parlar en valencià amb aquelles persones amb qui, sobretot, en un àmbit més distès, puga parlar en valencià’, va dir Fabra.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha volgut destacar que un president de la Generalitat té l’obligació de dominar totes dues llengües oficials i ha de donar exemple en aquest sentit, tal com marca el punt 1 de l’article 6 de l’estatut d’autonomia.

Moreno ha afegit: ‘L’ensenyament en castellà no garanteix l’aprenentatge de les dues llengües oficials, mentre que l’ensenyament en valencià fomenta el plurilingüisme, assegura el domini del castellà i del valencià, a més d’una tercera llengua com l’anglès, per la qual cosa m’agradaria poder aprofitar les converses del Voluntariat pel Valencià amb Alberto Fabra per parlar-li de les 29 unitats en valencià que desapareixeran l’any que ve a la Plana Alta i la Plana Baixa, d’on ell és originari, i, per extensió, de la pèrdua que significa eliminar els programes educatius òptims a totes les nostres comarques. Potser, amb això que ell ha viscut en carn pròpia podrà entendre les conseqüències de la política educativa que duu a terme, això és, que lleva el dret de l’alumnat a ser bilingüe i per extensió plurilingüe.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any