‘José Segrelles by Reme Tomàs’ al Museu Modernista de Novelda

  • Reinterpretació en ceràmica de les il·lustracions de Segrelles

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.02.2014 - 17:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins al 14 de març es troba oberta l’exposició ‘Modelant la il·lustració: José Segrelles by Reme Tomàs’, a la Casa Museu Modernista de Novelda. En aquesta exposició l’artista albaidina Reme Tomás presenta la seua obra escultòrica més recent realitzada a partir de les il·lustracions del pintor Josep Segrelles.

L’exposició va nàoxer a partir de la celebració del 125é aniversari del naixement de Josep Segrelles a la Casa del Museu del pintor a Albaida. amb escultures inspirades, creades i recreades a partir de la iconografia segrellista. Des d’aquell moment, aquesta exposició ha recorregut les ciutats d’Onda, Castelló de la Plana i València, a més de Paiao, Badajoz,  Còrdova i Gijón.

Tomàs s’ha inspirat en les il·lustracions de les Mil i una Nits, realitzades els anys 20 del segle passat, de tendència oriental i modernista. Hi ofereix les seues interpretacions escultòriques a través de la tridimensionalitat, com un homenatge al pintor universal. L’exposició de ceràmiques de Reme Tomàs està acompanyada de fotografies d’alta qualitat de les aquarel·les de Segrelles, per tal d’oferir una exposició didàctica i pedagògica.

Per a completar la mostra, la Casa Museu Modernista de Novelda exposa una col·lecció de llibres i revistes il·lustrats per Segrelles. També, amb motiu de l’exposició, s’ha editat un llibre amb el mateix títol, que recull els dibuixos i les aquarel·les de Segrelles que han inspirat les escultures de Tomàs. El volum recull textos del membre del Consell Internacional de Museus, Joan Josep Soler, i del President de la Real Acadèmia de Belles Arts Sant Carles de València, Roman de la Calle.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any