L’Ajuntament de Barcelona multarà els manifestants que aturin el transport públic

  • Dilluns que ve hi haurà una reunió entre les administracions catalanes per abordar l'últim augment de preus

VilaWeb
ACN
14.02.2014 - 17:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer tinent batlle de Barcelona, Joaquim Forn, ha anunciat que l’ajuntament multarà als manifestants que aturin el transport públic. En al·lusió a les protestes que des de principis d’any es fan cada dimecres contra l’augment de tarifes, Forn ha dit que és legítim protestar però ‘tot té un límit’, perquè les aturades estan creant molts problemes de mobilitat als usuaris. Així ho ha explicat el tinent batlle en una entrevista a BTV. ‘La queixa no es pot limitar a parar els transports’, ha criticat Forn.

El primer tinent batlle ha remarcat que ‘hi ha maneres de protestar que no han d’alterar la circulació’ i ha anunciat que l’ajuntament prepara ‘sancions’. ‘El fet de que el servei s’aturi durant mitja hora crea un problema molt i molt important a la xarxa del metro’, ha criticat Forn.

Reunió sobre el finançament del transport públic a tres bandes

Joaquim Forn també ha avançat que dilluns hi haurà una reunió entre les tres administracions catalanes que gestionen el transport públic -Generalitat, Ajuntament i Autoritat del Transport Metropolità (ATM)- per abordar el problema del seu finançament i de l’augment de tarifes.

Forn ha volgut deixar clar que d’aquesta reunió no en sortirà una baixada de preus. Segons Forn, dir ‘això seria enganyar els ciutadans’. Amb tot, ha explicat que es buscarà el consens per reclamar a Madrid una solució econòmica.

Forn creu que ‘el deute del transport no pot seguir creixent’ i ha defensat que l’única administració que ha augmentat el pressupost en aquest matèria ha estat el govern municipal de Trias, que ha passat d’una aportació de 72 a 84 milions d’euros anuals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any