MWC 2014, el gran aparador mundial de la mobilitat

  • Repassem les novetats que es preveu que presentin la setmana vinent a Barcelona les grans empreses del sector de la telefonia i internet

VilaWeb
M. Crespo
17.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fira Barcelona es prepara contra rellotge per acollir, d’aquí a una setmana, el saló amb més ressò i impacte internacional de la setantena que es faran el 2014 al firal. El Mobile World Congress (MWC), en sols nou anys, ha aconseguit d’atreure l’atenció mundial com a màxim aparador del decisiu sector de la mobilitat. Del 24 al 27 de febrer, tornaran a passar pel recinte de Gran Via els grans noms de la indústria de la telefonia i els serveis mòbils, amb l’excepció –habitual– d’Apple.

De fet, l’any passat alguns dels gegants del sector, com ara LG, Samsung i Sony, van seguir els passos de l’empresa californiana i van preferir de presentar lluny del MWC els seus productes més destacats: el G2, l’Xperia Z i el Galaxy S4, respectivament. En l’edició d’enguany, amb tot, sembla que les coses tornen a lloc i Barcelona recupera, una mica, la cara més vistosa del congrés, el d’escenari de grans anuncis.

Els rumors ho indiquen, si més no: el Galaxy S5 de Samsung, l’Xperia Z2 de Sony i el One 2 (M8) d’HTC són alguns dels productes que es podrien fer públics la setmana vinent a les instal·lacions de Fira Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. Són novetats lligades als aparells mòbils (telèfons, pissarretes, ‘phablets’…), però també n’hi ha de vinculades a continguts (aplicacions, serveis) i, com ja es va mostrar el gener passat al CES de Las Vegas, a la ‘wearable tech’, la tecnologia integrada al cos i la roba, exemplificada en productes com els ‘smartwatches’, els ginys de pantalla flexible…

Repassem què se n’espera, de cadascuna de les grans empreses del sector, al MWC 2014.

Google
Entre les mil set-centes empreses inscrites al MWC 2014 hi ha Google, un actor important en molts terrenys de la mobilitat: com a creador de continguts i serveis per a mòbils; com a fabricant, i també –principalment– com a desenvolupador del principal sistema operatiu per a telèfons i pissarretes intel·ligents. És en aquest últim terreny, amb l’Android, que l’heterogènia companyia californiana es tornarà a reivindicar la setmana vinent a Barcelona. Tot i que tampoc no s’ha de descartar alguna sorpresa en telèfons (nou Nexus 10?) i pissarretes (Nexus 8, de vuit polzades i amb xip Intel?).

HTC
El 2013, HTC va ésser un dels fabricants de mòbils que van aprofitar l’aparador del MWC per a presentar la principal novetat de l’any, el One. Enguany, hom espera que en llanci l’actualització, coneguda en la fase de desenvolupament com a M8. Tant si es presenta a Barcelona la setmana vinent com si es fa a Nova York al març, el nou HTC es preveu que sigui colorista, amb pantalla de 5 polzades i 1.080 píxels, xip Snapdragon 800, 1,5 GB de RAM i sistema Android.

Huawei
Una de les grans operadores xineses, amb més i més pes cada any al MWC i capdavantera en l’experimentació de la telefonia 5G a Europa, arriba amb l’anunci ben recent de l’Ascend P6S, un model amb processador octa-core de MediaTek. Per al congrés de Barcelona, Huawei podria anunciar que s’afegeix a la tendència dels ‘smartwatches’.

LG
Atès que LG ja va anunciar el ‘smartphone’ G2 el setembre passat, és improbable que l’empresa coreana llanci cap G3 al MWC. Però sí que hi pot presentar el G Pro 2, com de fet ja ha confirmat, i fins i tot un G2 Mini, que competiria amb el One mini d’HTC o l’Xperia Z1 Compact de Sony.

Motorola
Motorola arriba a Barcelona amb la notícia recent que Google, que l’havia adquirida el 2012, es vol desfer de la divisió de mòbils. Això significa que el fabricant nord-americà aterrarà a la ciutat amb un altre company de ball, el fabricant xinès Lenovo, pendent que el govern dels EUA doni el vist-i-plau a la seva oferta de compra.

Nokia
La companyia finlandesa Nokia, referent tant de la puixança dels fabricants europeus de mòbils com de la seva caiguda i desaparició en benefici de les empreses nord-americanes i asiàtiques, es presenta enguany amb la feina parcialment feta en el terreny d’aparells equipats amb el sistema Windows Phone de Microsoft. Tot i que darrerament ja ha presentat el mòbil Lumia 1520 i la pissarreta Lumia 2520, no es descarta que al MWC encara hi hagi marge per a anunciar-hi els successors del telèfon Lumia 1020 i la pissarreta Lumia 2520: el 1820 (amb pantalla de 5,2 polzades) i el 2020 (pantalla de 8 polzades). I fins i tot el misteriós Normandy (o X), l’esperat primer telèfon intel·ligent de Nokia amb sistema Android.

Oppo
Una altra empresa xinesa que pot fer parlar la setmana vinent és Oppo, que podria presentar el successor del seu mòbil Find 5. De fet, ja ha avançat les especificacions del Find 7: pantalla de 5,5 polzades amb resolució de 538 ppi i processador Snapdragon 800 de 2,3 GHz, amb 3 GB de RAM, càmera frontal de 13 megapíxels i anterior de 5 megapíxels, i 16 GB d’espai.

Samsung
El gegant coreà Samsung no sembla que vulgui repetir enguany ‘l’estratègia Apple’ seguida al MWC 2013. Dilluns vinent mateix al vespre ja té convocada una conferència de premsa on podria presentar el Galaxy S5, el seu gran atot de l’any amb unes especificacions tècniques que podrien incloure, hom diu, una pantalla QHD de 2.560 x 1.600 píxels i de 5,24 polzades, 3 GB de RAM, càmera de 16 megapíxels i un processador octa-core Exynos 6 o quad-core Snapdragon 805 de Qualcomm. Entre més productes, també es parla d’una nova versió del seu rellotge intel·ligent, el Galaxy Gear.

Sony
Sony va llançar l’Xperia Z1 Compact fa ben poques setmanes, al CES 2014. Això no significa, amb tot, que no es guardi cap cartutx per al MWC: l’Xperia Z2 (o Sirius), per exemple, amb pantalla de 5,2 polzades i 2.560 x 1.440 píxels, xip quad-core de 2,3 GHz, 3 GB de RAM i una càmera de 20,7 megapíxels.

ZTE
L’altre gran fabricant xinès ZTE es va treure de la màniga l’any passat a Barcelona el Grand Memo, i recentment ha anunciat els petits (i accessibles) models Nubia Z5S i Z5S. Per això els rumors amb vista al MWC se centren en un possible ‘phablet’ Nubia Z7 i en un rellotge intel·ligent, anunciat justament per a enguany.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any