Judici als treballadors de Panrico

  • El comitè d’empresa ha convocat avui dijous a les 9 del matí una concentració en defensa del dret de vaga

VilaWeb
Redacció
13.02.2014 - 00:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fons de capital de risc Oaktree, copropietari de l’empresa Panrico ha presentat una demanda al comitè de vaga del centre de Santa perpetua del Vallès perquè consideren que es tracta d’una vaga “il·legal”. Els treballadors de l’empresa ho desmenteixen i recorden que es l’empresa qui ha vulnerat el dret de vaga al portar productes de fora de Catalunya mentre el centre estava en vaga.

La plantilla de la planta de Panrico de Santa Perpetua del Vallès (el centre de producció més gran de l’empresa) porta més de 100 dies en vaga per exigir a l’empresa que retiri l’ERE que va presentar el passat setembre amb el que volia acomiadar una bona part de la plantilla i reduir en un 30% el salari de la resta. Malgrat que casi bé tots els centres de producció van protestar per la decisió, el de Santa Perpetua va ser l’únic que va començar una vaga indefinida que dura fins a dia d’avui. L’empresa considera que aquesta vaga és “il·legal” ja que la resta de centres ja han signat l’ERE i exigeix als membres del comitè de vaga 5 milions d’euros en compensació. Zaida Alfaro en nom del comitè de vaga del centre desmenteix aquestes acusacions ja que havien començat la vaga abans de la signatura de l’ERE i afirma que el fet que altres centres de treball hagin firmat no obliga legalment a la plantilla de Santa Perpetua a aturar la vaga. A més recorda que Inspecció de Treball ha iniciat un procés sancionador contra l’empresa per haver vulnerat el dret de vaga.  El motiu es haver portat productes de altres plantes s de producció de l’estat quan el centre de treball de Santa Perpetua es trobava aturat per la protesta, fet que segons el sindicalistes i Inspecció de Treball constitueix una vulneració del dret de vaga.

Concentració als jutjats

Avui dijous a les 10 del matí als jutjats de Sabadell tindrà lloc el judici sobre la demanda que ha presentat l’empresa, el comitè de la plantilla de Panrico ha convocat una concentració ja que creu que es molt important aturar la demanada de l’empresa, afirmen que en cas que trimofés  la demanda “podria constituir un precedent que atemoriria als treballadors de qualsevol d’empresa,  ningú s’atrevirà a convocar una vaga ja que podrien atemptar contra el seu patrimoni personal al poder considerar-la  il·legal”· 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any