Tres-cents contes per a un tricentenari: La víbria de Sant Llorenç del Munt

  • VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre · Avui, la història de l'únic drac que entrà mai a Barcelona

VilaWeb
Redacció
10.02.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llegenda diu que, a Barcelona, hi ha entrat un sol drac en tota la història. Però no era exactament un drac, sinó la femella d’un drac: una víbria. I va entrar a la ciutat ja dissecada, morta dies abans per Guifré el Pilós. Van decidir de portar-la a la ciutat per ensenyar als barcelonins com n’eren, de perillosos, els sarraïns. Aquella víbria venia de Sant Llorenç del Munt i era coneguda perquè es menjava el bestiar i els pastors de les contrades veïnes. Però com la va matar Guifré el Pilós? Encara que costi de creure, ho va fer tot sol i sense els soldats. El rondallaire Albert Estengre ens explica amb pèls i senyals la història de la víbria i l’heroïcitat de Guifré el Pilós.

VilaWeb publica cada dia de l’any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d’Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l’etiqueta #300contes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any