Évole: ‘Si hagués transcendit el cara a cara abans d’hora, algú l’hauria boicotat’

  • El periodista explica algunes de les interioritats del programa 'Salvados' amb Artur Mas i Felipe González

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.02.2014 - 10:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Évole, director del programa ‘Salvados’ de la Sexta, ha destacat que el 20% d’audiència que va tenir l’emissió d’ahir del cara a cara entre Artur Mas i Felipe González demostra que el procés que viu Catalunya interessa a l’estat espanyol. Ha explicat a RAC-1 que la producció del programa es va haver d’envoltar de secretisme perquè si hagués transcendit que es preparava el cara a cara, ‘amb les poques ganes de diàleg que hi ha a Espanya, algú l’hauria pogut boicotar’.

Heus ací un fragment de la intervenció d’Évole avui a RAC-1:

‘En deu dies molt intensos es va tancar el programa. Vaig demanar que no se’n digués res’, ha explicat.

‘El desafiament era donar una imatge que darrerament no veiem. Parlar-ne sense estridències i sense crits’, ha dit Évole, que ha explicat que l’edició del programa ‘va ser una feina de cirurgià’ per tal d’aconseguir ‘reflectir l’esperit de la trobada’.

Évole ha explicat algunes anècdotes, com ara que fora de càmera Mas i González es van tractar de tu i que abans de començar van acordar de tractar-se de vostè. ‘Hi va haver una cordialitat extraordinària, excel·lent.’ També ha dit que abans de començar a enregistrar González es va treure un cigar impressionant i es va posar a fumar: ‘Gràcies a aquell cigar es va generar una conversa prèvia sobre la vida, res a veure amb la política.’

Segons el periodista, va haver-hi dos moments que van incomodar els protagonistes: ‘A González el va incomodar la llista de les declaracions de dirigents del PSOE vinculant independentisme amb nazisme i el comentari sobre les vacants als consells d’administració de les empreses. I a Mas, el cartell de CiU sobre l’Espanya subvencionada per la Catalunya productiva.’

Finalment, ha dit que a Mas se li notava la pressió del poder i que en canvi a González el va veure millor que quan va plegar.

.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any