El conflicte de Panrico a l’Espai Àgora

  • Aquest divendres, representants dels i les treballadores de Panrico, que compleixen 14 setmanes en vaga indefinida, estaran a l'Espai Àgora de la ciutat en una xerrada organitzada per l'Ateneu del Sud · Alguns treballadors han estat citats a declarar el proper mes, denunciats per l'empresa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.01.2014 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El projecte embrionari l’Ateneu del Sud comença a visibilitzar-se organitzant una xerrada amb treballadors de l’empresa Panrico i un portaveu del Comitè de Suport a la vaga que explicaran el procés de conflicte que estan protagonitzant.  La xerrada tindrà lloc demà, divendres 31 de gener, a les 19:00h a l’Espai Àgora situat al Centre Cívic de Sant Oleguer.

La vaga indefinida es remonta al 12 d’octubre, quan la plantilla de Panrico es va declarar en vaga indefinida a causa de l’impagament de sous per part de l’empresa, amb el suport del Comitè d’Empresa. Aquesta petició fou resolta i Panrico va pagar el que devia, però la vaga no es va aturar a causa de la intenció de l’empresa d’aplicar un ERO per a reduir la plantilla i abaixar els sous en un alt percentatge. Des d’aquell moment, els suports han anat augmentant i el conflicte s’ha anat tensionant atravessant diversos processos.

El passat 25 de novembre, per exemple,  part dels sindicats majoritaris implicats va acordar amb l’empresa l’acomiadament de 745 treballadors i una rebaixa salarial de fins el 18%. La majoria dels i les treballadores van decidir no ratificar aquest acord i la vaga indefinida segueix en peu, en un escenari en el que no hi ha faltat, sobretot en les primeres setmanes, la presència dels Mossos d’Esquadra que van efectuar algunes càrregues a la fàbrica de Santa Perpètua.

Judici, el proper 13 de febrer

Actualment, al conflicte obert de la plantilla amb l’empresa s’hi sumen algunes imputacions a diversos membres del Comitè de Vaga. Segons ha pogut saber aquest mitjà, Panrico els reclama 8 milions d’euros per considerar ‘il·legal la vaga i pels danys i perjudicis que ha ocasionat’.

Des de CCOO, s’ha convocat una concentració als mateixos Jutjats de Sabadell el  dia en què tindrà lloc el judici, el 13 de febrer a les 9:00h en solidaritat amb els i les companyes imputades, entenent ‘que les denúncies són una eina repressiva de la lluita col·lectiva que s’està duent a terme’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any