Purga de Pere Navarro al PSC de Terres de l’Ebre

  • La direcció del partit fa fora l'executiva ebrenca, liderada per Núria Ventura, i la substitueix per una gestora

VilaWeb
ACN
28.01.2014 - 12:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’executiva nacional del PSC ha decidit substituir el consell de federació del partit a les Terres de l’Ebre per una comissió gestora que dirigirà l’exbatlle de Tortosa i senador, Joan Sabaté. Fonts del partit han confirmat a l’agència ACN que la mesura es va acordar ahir i que es farà efectiva d’immediat. Les mateixes fonts han assegurat que el reglament del partit preveu aquesta mesura de substitució de tota una executiva territorial en cas de cessament del primer secretari d’una federació, sigui pel motiu que sigui. Amb tot, el partit admet que hi hauria altres motius, com la ‘manca de col·laboració’ de la Federació de l’Ebre; i això hauria empès la direcció del PSC a prendre aquesta decisió.

Quan la comissió de garanties estatutàries va decidir suspendre cautelarment de tots els seus càrrecs orgànics als tres diputats díscols, Joan Ignasi Elena, Marina Geli, i Núria Ventura, es van generar dubtes sobre què passaria amb la Federació del PSC a l’Ebre, ja que Ventura n’és la primera secretària. Finalment, l’executiva nacional va decidir aquest dilluns substituir, com preveu el reglament, a tota l’executiva territorial i nomenar una comissió gestora, liderada per un dels homes de confiança que té la direcció al territori com és Joan Sabaté, actual primer secretari de l’agrupació del PSC a Tortosa.

Fonts del partit, però, han reconegut a l’ACN que el fet que el reglament ho preveu fer en una circumstància com l’actual ha estat l’excusa de la direcció per impulsar un canvi en la Federació ebrenca, amb la qual ja tenien algunes divergències. Aquests motius serien, per exemple, la “manca de col·laboració” de la Federació en facilitar la investigació de la comissió de garanties per una “possible falsificació de documents d’actes”. Concretament, aquest fet fa referència a una polèmica amb algunes agrupacions locals de la Terra Alta que van reclamar que s’investigués l’acta del Consell de Federació, de l’octubre del 2013.

Precisament, relacionat amb la Terra Alta i amb l’alcalde de Batea i primer secretari d’Unió per la Terra Alta (UPTA), Joaquim Paladella, la direcció també ha assegurat que havia avisat ja la Federació a l’Ebre que no tenia una actitud correcta amb el partit UPTA amb qui el PSC té un acord polític de col·laboració, que interessa el partit.

Un altre dels motius seria que la direcció creia que l’executiva de l’Ebre no hauria resol com tocava un conflicte intern amb l’agrupació local d’Alcanar (Montsià).

És per aquests motius que des del partit s’apunta que la necessitat de constituir una comissió gestora a l’Ebre “sobrepassa de llarg” l’afer de la diputada Núria Ventura.

L’executiva ebrenca del PSC era dirigida per la diputada Núria Ventura, suspesa temporalment com a primera secretària per haver votat al parlament a favor de demanar la competència per convocar referèndums. En un piulet a Twitter ahir al vespre deia això:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any