Nou endarreriment de les obres dels FGC

  • El 50% de les inversions encara no han estat licitades i la partida per finançar les obres no figura en el Pressupost de la Generalitat per aquest any

VilaWeb
Redacció
21.01.2014 - 14:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant el darrer ple, el tinent d’alcalde d’Urbanisme Josep Ayuso va anunciar-ho i la ‘Plataforma Soterrament FGC ara’ ho confirma després d’haver-se reunit amb representants de tots el partits polítics del Parlament de Catalunya: els 200 milions d’euros que als que ascendeix la meitat del pressupost de l’obra ni estan licitades ni pressupostades per aquest 2014. En un comunicat l’Entesa per Sabadell denuncia aquest nou endarreriment d’un perllongament que ‘incialment s’havia previst pel 2011’. La seva portaveu, Virginia Domínguez, ha adreçat un escrit a l’alcalde preguntant quines garanties té el govern municipal de què la Generalitat durà a terme aquestes inversions i amb quin calendari.

En la reunió amb els tots els grups del Parlament també es va posar sobre la taula la inviabilitat de finançar el soterrament mitjançant plusvàlues, fet que segons la Plataforma ‘compartien la pràctica totalitat dels parlamentaris, fins i tot, el del mateix partit de govern va reconèixer que aquest sistema era vàlid fa cinc anys’ però no ara.

Tot i això, des de l’entitat es vol transmetre un cert optimisme respecte la possibilitat del soterrament perquè ‘l’actitud dels parlamentaris va ser receptiva en tot moment i es van comprometre a mantenir una reunió amb el govern de Catalunya i mirar de trobar una via de finançament no basada en les plusvàlues i alhora cercar possibles alternatives que abarateixin els costos actuals’. Ara resten a l’espera d’un retorn de les seves demandes en una propera trobada amb data a determinar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any