Nou boicot als premis Ciutat de Palma

  • Els escriptors mallorquins celebraran per tercer any el Sant Sebastià Literari · Protesten per la decisió de premiar obres escrites en espanyol

VilaWeb
Redacció
20.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per tercer any consecutiu, el PEN Català, l’AELC i l’Obra Cultural Balear presenten aquest vespre el Sant Sebastià Literari, un acte de boicot als premis Ciutat de Palma, per haver introduït la llengua espanyola en la convocatòria. Els organitzadors reiteren ‘la negativa a uns premis bilingües que trenquen amb la història democràtica dels guardons’ i volen denunciar ‘el menyspreu cap a la llengua pròpia que demostra l’equip de govern de Palma amb mesures com aquesta’. 

L’acte començarà a les set del vespre a Ca n’Alcover i el presentarà el dramaturg Josep Ramon Cerdà. S’hi llegiran fragments d’autors que havien guanyat algun Ciutat de Palma de poesia i hi actuarà el grup musical Little Lion Trio. A més, s’hi llegirà el manifest de protesta. Entre els autors que participaran en la lectura d’homenatge als premiats amb un Ciutat de Palma hi haurà Biel Mesquida, Aina Ferrer, Jaume Corbera, Miquel Àngel Llauger, Felip Munar, Jaume Rigo, Àngels Cardona, Nora Albert i Ismael Pelegrí.

Els organitzadors diuen que el govern municipal ‘disposa dels recursos i pot, malauradament, malmetre la institució i prendre decisions que desprestigien els premis, però els escriptors no els tenen’. ‘Els escriptors –afegeixen– són nostres i som nosaltres, i reiteram que no volem uns premis bilingües que trenquen amb la història democràtica dels guardons.’

L’any passat, la gran majoria d’escriptors i poetes mallorquins van assistir a la cita del Sant Sebastià Literari i ompliren la seu de l’OCB com a mostra visible de boicot als Ciutat de Palma. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any