Escola Valenciana alerta que perillen 151 línies en català

  • Presenta un informe sobre les línies que l’administració educativa proposa d'eliminar el curs vinent

VilaWeb
Redacció
17.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria d’Educació vol suprimir 187 unitats educatives d’infantil a l’ensenyament públic i fer-ne vuit de noves a l’escola concertada, segons que denuncia Escola Valenciana. En un informe presentat ahir, l’entitat diu: ‘Una de les mesures que va prendre l’administració educativa el curs passat va ser l’augment d’alumnes per aula: de 25 a 30, amb la intenció de tancar aules en les escoles públiques i reduir-hi professorat. Conseqüència d’aquest fet és la proposta de supressió d’unitats educatives que la Conselleria d’Educació ha fet per al curs 2014-2015.’ El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, retreu al govern que promogui ‘de manera aclaparadora l’ensenyament concertat en castellà i ataqui directament l’ensenyament de qualitat, el públic en valencià’.

Escola Valenciana diu que la consellera d’Educació, Maria José Català, ha passat d’un període de diàleg a començar un procés d’atac a l’ensenyament públic en català ‘en consonància amb José Ramón Bauzá a les Illes Balears’. Recorda que un dels suposats arguments del president d’Alberto Fabra per a tancar RTVV era garantir l’educació pública valenciana; en canvi, hi ha sis escoles públiques amb línies en català que perillen si se suprimeixen les unitats proposades per al curs que ve. Es tracta dels col·legis Santa Quitèria d’Almassora (Plana Alta), Sara Fernández de València, Ciutat de Cremona d’Alaquàs (Horta Sud), Josep Camarena de Gandia (Safor), Torre de les Maçanes (Alacantí), i Cases del Senyor de Monòver (les Valls del Vinalopó).

‘És inacceptable que es propose de deixar poblacions sense escola pública en valencià; enlloc no ha de faltar l’oferta en valencià, almenys a les zones denominades valencianoparlants. La Conselleria d’Educació priva una població d’un dret bàsic i necessari, lleva l’oportunitat de tindre el millor ensenyament possible. La suposada manca de matrícula, en molts casos, prové de la nul·la promoció dels centres per part de la Conselleria d’Educació, escoles que garanteixen l’educació òptima als estudiants que en un futur seran els qui duran endavant aquesta terra que tant ens estimem uns i tant balafien uns altres’, va dir ahir Vicent Moreno. 

Escola Valenciana recorda que per a aquest curs es van aconseguir quaranta noves línies d’ensenyament en català i que ara l’administració de Fabra proposava d’eliminar-ne 151 per al curs vinent.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any