‘El lobo de Wall Street’ de Scorsese i una biografia sobre Mandela, estrenes principals de la setmana

  • Repassem la cartellera de la setmana

VilaWeb
Redacció
17.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres anys després de dirigir ‘La invención de Hugo’ i ‘George Harrison: Living in the Material World’, Martin Scorsese torna amb ‘El lobo de Wall Street’. És protagonitzat per Leonardo DiCaprio, que dóna vida a un tauró de les finances sense escrúpols. L’altra estrena destacada de la setmana és la biografia sobre Nelson Mandela, que arriba als cinemes quan fa poc més d’un mes que va morir. L’actor Idris Elba recrea la vida de Mandela des de la infantesa fins a l’elecció com a primer president electe democràticament a Sud-àfrica. També arriba als cinemes ‘Asier ETA biok’ que tracta sobre la relació entre l’actor Aitor Merino, director del film, i un amic seu membre d’ETA.

> The Wolf of Wall Street (‘El lobo de Wall Street’). Direcció: Martin Scorcese. Intèrprets: Margot Robbie, Katarina Cas, Cristin Milioti; Leonardo DiCaprio,Matthew McConaughey, Jon Favreau. Gènere: Drama. Esbós: Jordan Belfort és un corredor de la borsa de Nova York, amants dels excessos, que decideix de no cooperar en un cas de frau de valors en el qual hi ha entitats i empreses implicades molt grans. Basat en fets reals.(Vídeo).

> Mandela: Long Walk to Freedom (‘Mandela: Del mito al hombre’). Direcció: Justin Chadwick. Intèrprets: Naomie Harris, Lindiwe Matshikiza, Nomfusi Gotyana; Idris Elba, Tony Kgoroge, Riaad Moosa. Gènere: Biografia. Esbós: Un repàs de la vida de Mandela des de la seva infantesa fins al moment que va ser escollit president electe de Sud-àfrica. (Vídeo).

> Asier ETA biok (‘Asier y yo’). Direcció: Amaia Merino i Aitor Merino. Intèrprets: Asier Aranguren, Aitor Merino. Gènere: Drama. Esbós: Quan Asier, una amic d’infància de l’actor Aitor Merino, va desaparèixer per integrar-se ETA es van destapar moltes preguntes. Els dos nois van mantenir una darrera conversa que ara es reprodueix en aquest film. Basat en fets reals. (Vídeo).

> Història de la meva mort. Direcció: Albert Serra. Intèrprets: Clara Visa, Noelia Rodenas, Montse Triolà; Vicenç Altaió, Lluís Serrat, Eliseu Huertas. Gènere: Drama. Esbós: Dos personatges, Casanova i el comte Dràcula, representen la transició entre el racionalisme de finals del segle XVIII i el romanticisme de principis del XIX. Dos mons totalment oposats analitzats a través de la sexualitat i de la vida quotidiana. En català. (Vídeo).

> Memoria de mis putas tristes. Direcció: Henning Carlsen. Intèrprets: Geraldine Chaplin, Ángela Molina, Dominika Paleta; Emilio Echevarría, Alejandra Barros, Marco Treviño. Gènere: Drama. Esbós: ‘El Sabio’ és un veterà periodista que ha passat tota la vida pagant per mantenir relacions sexuals. El dia que fa noranta anys decideix passar una nit amb una jove verge i descobreix un nou sentiment: l’amor. Basat en la novel·la de Gabriel García Márquez. (Vídeo).

> Oslo, 31 august (‘Oslo, 31 de Agosto’). Direcció: Joachim Trier. Intèrprets: Ingrid Olava; Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Johanne Kjellevik Ledang. Gènere: Drama. Esbós: Anders és un jove a punt d’acabar un tractament en un centre de desintoxicació i cerca feina. Es troba en un punt d’inflexió vital i suspesa els seus somnis, les passions i els errors mentre es debat sobre què fer de la seva vida. (Vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any