L’Altra Editorial d’Eugènia Broggi publicarà a l’any uns 12 llibres de narrativa en català

  • Les dues primeres obres que publicarà la nova editorial són 'Els nois' de Toni Sala i 'L'última nit' de James Salter

VilaWeb
Redacció
14.01.2014 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editora Eugènia Broggi ha presentat aquest dimarts el seu projecte L’Altra Editorial, que preveu publicar a l’any uns 12 llibres en principi en català de narrativa feta a Catalunya i a fora. ‘Ara és un moment de molts canvis al món editorial català amb l’absorció per part de Planeta del Grup 62 i vaig pensar que hi havia un espai per una editorial mitjana, literària, que fes 10 o 12 llibres l’any i els treballés i defensés amb molt entusiasme i dedicació’, ha afirmat Broggi en declaracions a l’ACN. En aquest sentit, ha dit que ara és un moment de crisi i difícil, però també ho és per ‘recuperar les coses més petites, autèntiques i artesanals i fugir de les grans corporacions’.

Broggi ha assenyalat, com a motiu per tirar endavant el projecte, que és ‘un moment per recuperar les coses més petites, autèntiques i artesanals’. Ha admès que hi ha un altre motiu personal que l’ha portat a tirar-lo endavant i és que ‘no estava bé al Grup 62. No em vaig sentir còmode i vaig buscar una alternativa que és aquesta’, ha apuntat.

En ‘principi’ L’Altra Editorial publicarà ‘llibres en català amb narrativa d’aquí i de fora’. Tot i això, l’editora no ha descartat incloure entre el seu catàleg algun títol de no ficció si els arriba a interessar. El 12 de febrer sortiran a la venda les dues primeres obres de la nova editorial: ‘Els nois’ de Toni Sala i ‘L’última nit’ de James Salter.  

Broggi s’ha mostrat convençuda que actualment ‘és fàcil competir amb grans editorials perquè aquestes degut a la crisi i la baixada de vendes s’han de reorientar i han de buscar títols que siguin més competents a nivell comercial’. En aquest context, ha assegurat que és un bon moment per les petites editorials ‘que es dediquen més a les coses literàries’.

El nom de L’Altra Editorial se li va ocórrer a Broggi fent referència a l’editorial Other Book. Així mateix, ha dit que amb la paraula L’Altra volia fer broma perquè, com ha recalcat, ara ‘hi ha moltes editorials que surten’ al carrer. ‘M’agrada com sonava i em va convèncer que era un bon nom’, ha apuntat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any