Reflexions i preguntes

VilaWeb
Guillem Llin
03.01.2014 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El trànsit entre un any i un altre és el moment adient per a fer una sèrie de reflexions i preguntes. Anem allà.

Per exemple,

Rescatarà el PP Francisco Franco com a cap de llista per a les eleccions europees? En cas que Franco no estigués disponible, a qui triarà? A Aznar, Esperanza Aguirre, Blas Piñar i els seus 95 anys…? En qualsevol cas, ha de ser un candidat intransigent de l’extrema dreta més pura i dura, i granada.

Durant l’any que ha acabat m’he preguntat moltes vegades per què el PP, que va traure onze milions de vots en les eleccions generals de 2011 (que eren 500.000 vots menys i dèsset diputats més dels que va aconseguir Zapatero en 2008) s’encabota a governar solament per a mig milió de persones. Per què? Era eixa la seua vertadera intenció? Han enganyat a 10.500.000 votants? Evidentment que sí. D’eixos onze milions de vots, quants en són de la classe treballadora? Molts. Un exercici d’ignorància majúscul és el que han fet els ciutadans, perquè si l’esquerra et pega dos bufetades, què esperen de la dreta més dura? El que han fet: una pallissa.

Al mateix temps, i veient que el tancament de Canal 9 ha estat una mesura per a acontentar la FAES i el sector del PP més intransigent, aquell que vol recentralitzar Espanya, em pregunte si Alberto Fabra tindrà en el 2014 una flassada de dignitat i dimitirà en veure que ell no defensa els valencians i que és una estafa com a governant i com a polític.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha organitzat per a aquestes festes de Nadal una sèrie d’actuacions al carrer. Teatre i circ. Cap d’elles no s’ha desenvolupat a la Vila, ni tan sols el diumenge 29 de desembre amb motiu de Firavila. Quan hi ha un col·lectiu de persones treballant per donar-li al barri amb més història d’Ontinyent un poc de vida, per què el govern municipal passa d’ells i no els dóna suport? Que són pocs vots els que hi ha en joc?

Ni amb aigua bullint. El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no vol cedir pas malgrat que els ciutadans desaproven la seua gestió en un percentatge superior al que desaproven Mariano Rajoy. Com que la fita no té parangó possible (el cap de l’oposició quedar pitjor que el president del govern central), qui li farà veure que ja està bé i que ha d’anar-se’n a casa?

Què ens depara el 2014 quant a la línia de ferrocarril Alcoi–Xàtiva? Veient com va la història en els darrers vint-i-cinc anys no cal ser endeví per a augurar que el futur del tren és negre. L’obcecació política de destinar tots els recursos a l’AVE evidencia que hi ha ciutadans de primera categoria i de tercera, quarta o cinquena categoria.

Al PP se li ha posat entre cella i cella portar-nos a l’Edat Mitjana. Exemples? Molts. La Llei de Seguretat Ciutadana, la d’Educació, les taxes que s’han de pagar per a tindre dret a la Justícia, l’avortament… En aquest últim tema, la decisió de legislar contra la maternitat voluntària de les dones, de comú acord amb l’Església, fa que a uns i als altres els falte, únicament, restituir el dret de cuixa.

En l’any que comença s’haurà d’anar amb compte. En 2015 hi ha eleccions municipals i autonòmiques, i veient com el PP diu més mentides que alena, com són de mentiders compulsius, caldrà estar atents perquè pretendran vendre’ns una peada de burres, segur.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any