Les entrades més consultades de la Wikipedia el 2013

  • 'Catalunya', 'Viquipèdia en català' i 'Barcelona', els termes més cercats en l'edició catalana

VilaWeb
Redacció
03.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’arribada del 2014, Johan Gunnarsson ha publicat al seu conegut portal estatístic Wikitrends les entrades més visitades l’any passat de les principals edicions lingüístiques de la Wikipedia. A ‘Most viewed articles on Wikipedia 2013’, hi apareixen les cent paraules més consultades en les trenta-cinc edicions més importants de l’enciclopèdia oberta i col·laborativa, entre les quals hi ha la Viquipèdia catalana.

El ‘top ten‘ de la versió en català és encapçalat per ‘Catalunya’, ‘Viquipèdia en català’, ‘Barcelona’, ‘educació física’, ‘Salvador Espriu i Castelló’, ‘edat mitjana’, ‘Polseres vermelles’, ‘Antoni Gaudí i Cornet’, ‘Espanya’ i ‘comarques de Catalunya’. Presenta, doncs, una bona fotografia de l’any que hem deixat enrere. No passa igual amb unes altres versions, com ara l’espanyola, la francesa i l’anglesa, amb resultats bastant més generalistes i heterogenis.

A ‘Most viewed articles on Wikipedia 2013’, hi podeu consultar els cent termes més cercats en les edicions de la Wikipedia en alemany, anglès, àrab, búlgar, català, coreà, croat, danès, eslovac, eslovè, espanyol, estonià, finès, francès, grec, hebreu, hongarès, indonesi, italià, japonès, lituà, neerlandès, noruec, persa, polonès, portuguès, romanès, rus, suec, tailandès, turc, txec, ucraïnès, vietnamita i xinès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any