Sobre els pressupostos de l’Ajuntament d’Ontinyent de 2014

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 23 de desembre passat, en el Consell de Ciutat es demanà als diferents Consells sectorials l’opinió sobre els pressupostos municipals. Per una urgència no vaig poder assistir, ni avisar al meu suplent. Per aquest motiu vull deixar ací escrita i a l’abast de la ciutadania el que aquell dia pensàvem opinar des del Consell de Benestar Social.

Aquest Consell el formem entitats de l’àmbit sociosanitari, entitats de persones discriminades per diversitat funcional, persones amb malalties cròniques, col·lectius de persones nouvingudes, entitats de suport social, sindicats i representants de l’Ajuntament. Un col·lectiu que aglutina un gran nombre de veïns i veïnes d’Ontinyent.

Aquest Consell està dins dels Serveis Social, o Politica Social, quart pilar de l’Estat del Benestar, el seu paper és exigir i vigilar el compliment de cadascun dels drets que ens atorga la Declaració dels Drets Humans, la Constitució i les diferents lleis estatals, autonòmiques i locals.

Ací públicament volem enviar un missatge tant als polítics com a la resta de la ciutadania. L’ésser humà, en el seu recorregut per la vida, passa per moltes etapes i situacions, totes normals i inherents a la seua condició de persona (infantessa, joventut, adult i vellesa), canviant la seua condició física, intel·lectual, psicològica i cognitiva. Per tant, cal veure la realitat, no estem parlant d’una minoria, estem parlant de TU MATEIX (pot ser hui o demà).

Enguany especialment estem assistint a un genocidi dels etiquetats com a dèbils, dels considerats no productius, en què ens han imposat la condemna d’un deute sense judici, ni defensa. Un any de retorn a models socials de presidència, de beneficència, on la dignitat dels no estàndar cal guanyar-la a força de maratons, de caritat televisada, captant taps pels racons i suplicant a les grans multinacionals de l’alimentació un paquet d’arròs. Resumint: al campe qui puga.

Però som persones, això no es pot retallar, por molta política estatal i autonòmica esclavista i feudal que facen.

També volem denunciar l’estratègia maligna de posar als ajuntaments enmig de la diana, obligant-los a avançar diners, siguen avaladors, de diners de subvencions, convenis, i un interminable etc, diners que després altres administracions tarden anys a pagar, o no paguen.

Analitzant el pressupost de l’ajuntament d’Ontinyent de 2014 observem que les partides socials s’han mantingut o incrementat, que un suport tan fonamental com és el personal, tant tècnic com auxiliar, no ha patit cap reducció, encara que els que depenen de la Generalitat hagen vist reduït el capital per a mantindre el lloc de feina. Verifiquem la renovació de Convenis amb les entitats locals de suport a persones amb malalties cròniques, com CRIS, o AFAO, l’augment de la partida d’ajuda de primera necessitat que a per moltes famílies suposa poder menjar, o no anar-se’n a viure al carrer o les adaptacions de edificis tant emblemàtics com serveis socials o correus.

Volem felicitar a la regidoria de Politica Social i a l’Ajuntament en general per aquesta línia d’actuació posant per damunt de tot les persones, les seues necessitats i dignitat. I els encoratgem a seguir i encara a fer un pas més i dur a terme polítiques de formació de cara als usuaris de serveis socials, polítiques de microcrèdits, d’autogestió mijançant la cessió d’horts, d’habitatges a canvi del seu manteniment. Els encoratgem a crear oficines de vida independent i anar cap a la desinstitucionalització.

Per a finalitzar, animem tots els ciutadans a formar part de les més de 150 entitats sense ànim de lucre que hi ha a Ontinyent, a donar la seua opinió i a crear la societat que com a éssers humans necessitem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any