Per què Catalunya no va jugar amb Escòcia ahir?

  • La Federació Catalana de Futbol fa temps que demana a l'escocesa de jugar un partit amistós, i no se n'ha sortit

VilaWeb
Redacció
31.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En el tradicional partit de Nadal, la selecció de Catalunya entrenada per Gerard López va jugar ahir contra Cap Verd, un equip sense la projecció internacional ni el nivell de rivals anteriors, com ara l’Argentina, el Brasil, Colòmbia i Nigèria. Però podria haver jugat amb un altre equip de més entitat, Escòcia, si la Federació de Futbol Escocesa (SFA) no s’hi hagués oposat, cosa que ja ha passat unes quantes vegades.

El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, va aprofitar una trobada enguany amb l’entrenador escocès, Gordon Strachan, per tornar a demanar de jugar un partit entre totes dues seleccions, just abans d’encarar els referèndums sobre la independència el 2014.

Però, com ja havia passat abans, la federació escocesa va declinar la invitació amb l’argument que Catalunya no era membre de la FIFA ni la UEFA, com Escòcia, i per tant l’amistós de Nadal no aportaria punts a la seva selecció en el rànquing futbolístic mundial. L’argument que Escòcia no juga mai partits amb nacions no reconegudes, més que no pas una raó política, explicaria aquesta negativa reiterada a jugar amb Catalunya, segons alguns mitjans escocesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any