Els veïns de Gràcia i Can Feu s’organitzen per aconseguir el soterrament

  • El dijous passat van fer pública la Plataforma Soterrament FGC ARA! ja que consideren les actuals obres l'única oportunitat per aconseguir el soterrament

VilaWeb
Redacció
17.12.2013 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma reclama retornar al compromís públic fet el 2007 per la Generalitat de soterrar les vies dels Ferrocarrils al seu pas pels barris de Gràcia i Can Feu. Segons la plataforma, que està formada per veïns afectats, d’acord amb allò previst per la mateixa Generalitat, el sobrecost del soterrament es compensava amb l’estalvi de no haver d’expropiar i enderrocar 19 edificis com preveia el projecte original. Un estalvi que s’ha produït però que no repercutirà de moment en el soterrament, que segons el Govern es farà més endavant i amb finançament municipal.

La plataforma considera que s’ha mentit reiteradament en el decurs d’aquest debat per part de les institucions, primer en assegurar que l’estalvi ho faria possible, cosa que no s’ha plasmat en el projecte que s’està executant. I en segon lloc, perquè s’assegura ara que es farà més endavant i amb finançament municipal. Una promesa que des de la plataforma s’entén ‘únicament com un nou intent de confondre els veïns i veïnes i desmobilitzar-los’, ja que consideren inviable fer-ho més endavant, així com que es financiï des del consistori i amb plusvàlues de les recualificacions d’alguns solars i edificis de la zona (veure article La Drecera). Des de la plataforma troben inacceptable que el govern municipal en lloc d’exigir que la Generalitat assumeixi els seus compromisos accepti, ‘pel seu compte i risc, finançar els 24 milions d’euros d’unes obres que no li corresponen pagar ni té capacitat per fer-ho’.

La plataforma veu en l’execució de l’actual projecte una ‘oportunitat històrica’ i sentencia que ‘es fa ara o no es farà mai’. Els veïns i veïnes i les entitats que subscriuen el manifest de la Plataforma Soterrament FGC ARA! han alertat que no pensen renunciar a la seva declaració ‘comprometent-nos a l’hora a fer tot el possible perquè sigui realitat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any