Mots encreuats a tota castanya

  • Aquest cap de setmana s'ha fet el DAU Barcelona · Una de les activitats, organitzada per Màrius Serra, era una contrarellotge d'una hora de mots encreuats

VilaWeb
Redacció
16.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una hora per a resoldre vuit mots encreuats sencers, cadascun ideat per un dels autors de mots encreuats del país. Aquest era l’envit de la contrarellotge de mots encreuats que s’ha fet aquest cap de setmana al DAU Barcelona, el festival de jocs de la ciutat. Els vuit autors (Pau Vidal, Senyor Ventura, Miquel Sesé, Màrius Serra, Marc Isern, Anna Genís, Fortuny i Jep Ferret) van fer de jurat i, per sorpresa seva, hi va haver qui pràcticament els va resoldre tots. En aquest reportatge en vídeo, el comissari del DAU, Oriol Comas, i Màrius Serra, que va fer de mestre de cerimònies, expliquen l’experiència. I, és clar, també parlem amb els guanyadors: Josep Maria Martí i Joan Josep Isern, blocaire de VilaWeb.

Cent anys de mots encreuats

La contrarellotge, a més, formava part de la commemoració del centenari dels mots encreuats: el 21 de desembre de 1913 el periodista anglès Arthur Wynne, fill de l’editor del Liverpool Courier George Wynne, va publicar al suplement dominical del diari New York World els primers mots encreuats de la història.

Concurs

Amb motiu del centenari el DAU també ha organitzat un concurs molt especial, al qual es pot jugar des de casa: els vuit autors han agafat la primera graella de Wynne i han dissenyat, cadascun d’ells i sense canviar la graella, uns mots encreuats nous. És a dir, vuit mots en creuats en total. Podeu descarregar-vos-els ací (pdf).

En cadascun d’ells hi ha una casella assenyalada. És a dir, en total, comptant-los tots, hi ha vuit caselles assenyalades, a cadascuna de les quals hi correspon una lletra. Aquestes vuit lletres formen una paraula que, aquells que l’aconsegueixin, l’han d’enviar abans de dissabte 21 de desembre a les 23.59 a l’adreça electrònica info@crucigramaexpres.cat. En aquest mateix correu s’hi ha d’incloure un pronòstic del número d’as, es, is, os, i us totals que apareixeran el dia 22 de desembre en els vuit mots encreuats dels vuit autors que participen al centenarsi als respectius diaris. Tot això s’ha d’incloure a l’assumpte del correu.

Un exemple: [Assumpte: ‘paraula’ A=50 E=40 I=30 O=20 U=10

Entre tots els que trobin la paraula amagada, començant el desempat amb la A, després amb la E, la I, la O i la U, el guanyador serà aquell qui afini més el seu pronòstic, i rebrà un exemplar del joc de taula ‘Enigmàrius’ signat pels seus autors, Oriol Comas i Màrius Serra, gentilesa de Devir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any