Empresàries nord-catalanes i principatines uneixen lligams amb la voluntat de crear més sinèrgies

  • Un grup de quaranta-dues dones s'han reunit per primer cop a Girona fent ús del TGV

VilaWeb
ACN
15.12.2013 - 15:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aprofitant la inauguració de la línia d’Alta Velocitat directe entre Barcelona i París, un grup de dones empresàries gironines i de la Catalunya Nord s’han reunit per primer cop a Girona. En concret, una vintena d’empresàries de la Federació Francesa de Dones Empresàries s’han desplaçat en TAV fins a la capital del Gironès per realitzar una trobada de ‘networking’ amb membres de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE). L’objectiu de la reunió és crear “més sinèrgies” i promocionar l’economia a banda i banda de la frontera. “Fa temps que estàvem en contacte però creiem que ara cal estrènyer lligams i la idea és crear més negoci”, ha resumit la presidenta de l’AGE, Maria Rosa Agustí. Amb un quart d’hora de retard, el TAV procedent de Marsella ha arribat a l’estació de Girona al voltant de les onze del matí. En ell hi viatjaven un grup d’unes 20 dones empresàries de la Federació Francesa de Dones de la Catalunya Nord que aquest diumenge s’han reunit amb membres de l’Associació Gironina d’Empresàries. Aquesta és la primera trobada oficial que realitzen els dos col·lectius empresarials tot i que, des de fa temps, les associacions mantenen contactes per millorar l’economia i els negocis a banda i banda de la frontera.

A grans trets, les 42 empresàries que treballen en sectors diversos com el turisme, el sector dels serveis, la metal·lúrgia o altres àmbits industrials, passaran aquest diumenge reunides amb la voluntat de crear més sinèrgies entre elles i generar noves oportunitats de negoci. L’elecció d’aquest dia, 15 de desembre, per fer la seva primera trobada oficial no ha estat aleatòria. “Volíem aprofitar aquest dia que s’inaugura la connexió del TAV directe entre Barcelona i París per donar-ho a conèixer i, a més, simbolitzar que tot i ser un dia festiu les dones empresàries continuem treballant per generar més negocis i millorar l’economia dels dos territoris”, ha apuntat Agustí.

“És un dia important, la nostra voluntat és millorar els lligams i crear una col·laboració forta i sòlida que serà clau per al desenvolupament de la nostra economia i ens permetrà innovar i millorar en aquest sentit”, ha subratllat un de les membres de la Federació Francesa de Dones Empresàries tant bon punt ha arribat a l’estació de tren gironina. “En un món globalitzat és clau intercanviar negoci i precisament la nostra idea és això, oferir serveis allà i aquí que potser no hi eren”, ha afegit la presidenta de l’AGE. Durant el dia d’avui, les 42 empresàries portaran a terme una reunió de ‘networking’ on cada una d’elles explicarà la seva empresa.

En principi, a partir d’ara, les dues associacions volen reunir-se més sovint i, de moment, a principis del 2014 un grup de l’AGE viatjarà fins a Perpinyà per realitzar una altra jornada de treball. “En nom de la ciutat de Girona estem molt satisfets per aquesta trobada de ‘coworking’ i des de sempre hem cregut que el desenvolupament econòmic ha de passar per xarxes col·laboratives i aquesta trobada de feina és un gran exemple”, ha valorat la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas. “Des del consistori oferim tot el nostre recolzament”, ha afegit.

Per mostrar i simbolitzar aquesta nova unió, les empresàries de la Catalunya Nord han ofert un tram de via de tren a les seves companyes gironines i, enmig d’un ambient festiu, han unit els dos trossos amb una bandera catalana. Aquest acte l’han realitzat a la mateixa andana del TAV de Girona i ha arrencat els aplaudiments de totes les assisten

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any