Primeres aplicacions dedicades al referèndum del 9 de novembre de 2014

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No han passat ni quaranta-vuit hores de l’anunci de la pregunta i la data del referèndum sobre la independència de Catalunya i no sols les xarxes socials hi han reaccionat amb ebullició, sinó també les empreses tecnològiques. Pel cap baix, ja n’hi ha dues que han presentat aplicacions centrades en la data del 9 de novembre de 2014.

D’una banda, 9N2014 de Mobisfera es defineix com ‘l’aplicació que no ens farà perdre la consulta de vista’. Es tracta, d’entrada, d’un compte enrere cap al referèndum, però en una segona versió ben aviat, segons que afirma el director Oriol Marimon Clos, els usuaris també hi trobaran informació destacada de la cita de l’any vinent.

Amb l’aplicació, disponible a Google Play d’Android, Mobisfera ha volgut aportar el seu òbol a un fet tan històric per al país: ‘Queda molt per fer, sigui quina sigui la posició de vot de cadascú, i no queda gaire temps per a fer-ho. Aprofitem cada segon perquè l’endemà de la consulta quedi el millor escenari possible per a fer la majoria del poble català.’

D’una altra banda, l’empresa informàtica Useit.cat s’ha afanyat a contractar el domini 9n2014.cat on ja hi ha un rellotge que compta enrere els dies, hores, minuts i segons que queden per a la consulta del 9 de novembre de 2014, tal com demanava l’escriptor Quim Monzó ahir mateix en un piulet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any