Els mossos desallotgen el bloc ocupat de Salt

  • La PAH exigeix que les famílies que hi vivien siguin reallotjades i critica 'l'actitud servil' de la Generalitat

VilaWeb
Redacció
13.12.2013 - 10:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han desallotjat aquest matí per ordre judicial el bloc de pisos de Salt, propietat de la SAREB, que des des mes de març passat era ocupat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Entre un quart i dos quarts deu del matí, diverses brigades mòbils dels mossos s’han adreçat al bloc i han fet sortir les nou persones que encara residien en una de les promocions i tres més en l’altra. Dels dotze desallotjats, un és menor.

Tots ells han abandonat l’edifici amb les seves pertinences. En el moment del desallotjament, no hi havia ningú fent resistència al seu interior. L’amenaça d’un desallotjament planava sobre el bloc després que el jutjat d’instrucció 3 de Girona aixequés la suspensió cautelar que havia fet arran de la resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans.

De les catorze famílies que viuen al bloc, tretze havien demanat a la Generalitat un habitatge protegit per no quedar-se al carrer un cop es desallotgés l’edifici. I En alguns casos l’administració ja havia ofert lloguer social per als desallotjats.

La PAH exigeix que les famílies que hi vivien siguin reallotjades i critica ‘l’actitud servil’ de la Generalitat

La PAH ha exigit el reallotjament en pisos socials dels dotze desallotjats avui i ha crititcat ‘l’atcitud servil’ de la Generalitat. En un comunicat, la PAH diu: ‘La Generalitat mai no ha volgut presionar la SAREB per obtenir la gestió del bloc de Salt, demostrant una ‘actitud servil’ vers el poder financer i la gestió del FROB’. I afegeix: ‘Només una soceitat malalta permet que milers de famílies siguin desallotjades en el país que més habitatges buits acumula. Només un sistema pervers priva les persones dels seus drets fonamentals mentre s’encarrega de garantir el benestar i els privilegis dels culpables. Cap desallotjament sense alternativa habitacional està justificat. Cap. El desollatjament express del BlocSalt en plena negociació amb la Generalitat i havent-hi, com hi ha, centenars d’edificis buits en mans de la SAREB, incomplint la seva funció social, no té cap justificació. Aquells que emparen aquest desallotjament són còmplices de la barbàrie.’

La decisió judicial de desallotjar l’edifici fou ajornada el dia 16 d’octubre arran de l’ordre emesa pel Tribunal Europeu de Drets Humans, que instava l’estat a fer-li arribar tota la documentació sobre les garanties que donava a les famílies de ser reallotjades. El 5 de novembre, Estrasburg decidia d’aixecar les mesures cautelars i, per tant, permetia al jutge de Girona de tornar a autoritzar el desallotjament del bloc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any