Drets, torts i fets puntuals

VilaWeb
Redacció
07.12.2013 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La visita dimecres passat a Xàtiva de Fabra va deixar una escena valuosíssima: la dels xiquets d’una escola reclamant el retorn de les emissions de Canal 9 mentre el president circulava protegit per un eixam de policies que, amb anterioritat i traïdoria, havien acordonat i ocupat els carrers. La resposta a la protesta ha estat a l’alçada del govern: immediata i exagerada, és a dir, impròpia d’un país democràtic. De seguida es va dir que es prendrien mesures contra aquella ‘revolta’, fent evident la incapacitat innata que tenen de comprendre que la discrepància no és matèria delictiva.

Amb una agilitat que ja voldríem per a qüestions realment importants, la Conselleria d’Educació va obrir un expedient informatiu per a, diuen, saber què va passar en aquella escola i per tal de ‘garantir els drets dels menors’. Quins drets? El dret de tindre una escola en condicions en compte d’haver d’anar a classe en barracons? El dret d’estudiar en la teua llengua? El dret de no quedar-te sense professor durant setmanes o mesos per alguna baixa? No som il·lusos. Per a aquest govern açò no són drets, sinó torts, molèsties de què no saben com desllapissar-se’n. La coacció i la repressió, això busquen, incapaços com són ja de fer cap altra cosa.

Els partits de l’oposició s’han manifestat obertament en contra d’aquest expedient informatiu. El PP no ho ha fet, i no ho farà, encara que ho tindria fàcil seguint la seua pròpia doctrina aplicada en altres casos: eren uns monyicots, i ha estat un fet puntual, aïllat. Són els motius pels quals diu que no condemna les aparicions de membres del partit amb símbols i gestos nazis. Sembla que a ells els fan més por els crits d’uns xiquets que l’exaltació nazi, i això sí que potser ens hauria de fer por a nosaltres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any