L’oposició recela d’un possible canal autonòmic privat vinculat a l’entorn de Cospedal

  • Treballadors de RTVV expliquen a VilaWeb que Fabra ja havia decidit de tancar l'ens públic abans que la justícia anul·lés l'ERO

VilaWeb
Redacció
02.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tancament de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) no va ser una decisió presa com a reacció a l’anul·lació de l’ERO, sinó que el govern del PP ja el tenia previst prèviament i va aprofitar l’avinentesa de la decisió judicial. Ho han explicat fonts dels treballadors de l’ens públic a VilaWeb, que també han denunciat la intenció de Fabra de crear un canal privat autonòmic afí gestionat per l’entorn de la secretària general del PP estatal, Maria Dolores de Cospedal.

Aquesta informació, que ahir també publicava el diari Levante, ha suscitat recels de l’oposició, que refusa frontalment aquest projecte. Segons aquestes fonts, el canal privat creat a instàncies del govern de Fabra seria cedit a les empreses de gestió de mitjans Unidad Editorial (El Mundo) o Tres 60 (entorn de Cospedal). De fet, Tres 60 ja havia estat beneficiada per concessions de RTVV: fa poques setmanes s’havia quedat els tres lots de la programació de Nou.

Els partits de l’oposició –PSPV, Compromís i EUPV– han recordat a VilaWeb que ja havien denunciat més d’una vegada les intencions ocultes del consell. Si aquest projecte encobert de privatització i control es realitza, es confirmaran les intencions denunciades per partits, sindicats i treballadors des de fa un any, quan es va començar a tramitar l’ERO.

 

Més informació:

Els vídeos de les dotze hores de resistència dels treballadors de RTVV

Clam a València per l’avançament de les eleccions

Vicent Mifsud: ‘És un colp contra tot el poble’ [VÍDEO]

RTVV, tancada enmig de crits de ‘Açò és un colp d’estat’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any