Betara, la formatgeria més premiada de Catalunya en els World Cheese Awards

  • Obté quatre medalles: dues de plata i dues de bronze

VilaWeb
Redacció
02.12.2013 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La formatgeria Betara ha rebut en el certamen internacional World Cheese Awards 2013 un total de quatre premis en reconeixement de la qualitat dels seus formatges. Un any més, la formatgeria del Lluçanès resulta premiada en aquests guardons, que s’han fallat el 28 de novembre i premien els millors formatges del món. Aquest any ha rebut quatre premis: dues medalles de plata i dues de bronze.

Les medalles de plata són pel Formatge de Cabra Ecològic i pel Formatge de Vaca. Les de bronze són pel Formatge de Cabra de Farcellet i pel Formatge de Cabra Cremós. Aquests quatre reconeixements han convertit Betara en la formatgeria més premiada de Catalunya en la edició 2013 dels World Cheese Awards.

Betara és una formatgeria del Lluçanès que elabora formatges tipus Pirineu artesans i ecològics. Elabora formatges amb llet de vaca, de cabra i d’ovella, madurats amb l’aire dels Pirineus, cosa que els dóna un sabor i una qualitat molt característiques.

Formatges ecològics

Betara es caracteritza per comptar amb una àmplia gamma de productes ecològics, és a dir, produïts a partir de llet d’animals amb etiquetatge ecològic. Elabora set tipus de formatges ecològics diferents: Ecològic de Cabra, de Vaca, d’Ovella, amb Fines Herbes, Curat d’Ovella de Romaní, Curat de Cabra de Cervesa, i amb Pebre.

La qualitat dels formatges de Betara es va veure reconeguda, un cop més, el març d’aquest any 2013 amb la Medalla d’Or obtinguda al Lactium de Vic pel formatge Madurat de Cabra. Betara és una marca inquieta que innova amb varietats originals amb els quals busca sorprendre el consumidor. Recentment, ha tret al mercat un nou formatge que se suma a l’ampli ventall de productes: el formatge Madurat de Cabra amb Castanya, un formatge elaborat amb llet de cabra i castanyes originàries de Viladrau. En degustar-lo, s’aprecien els trossets de castanya torrada esmicolats enmig de la massa suau i saborosa del formatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any