L’acusació popular al cas Mercuri és admesa sense fiança

  • El Jutjat d’instrucció ha admès la personació de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció com a acusació popular. La plataforma convoca una concentració, aquesta tarda, després d'un any de l'esclat del cas Mercuri

VilaWeb
Redacció
27.11.2013 - 14:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El passat 27 de novembre de 2012, els Mossos d’Esquadra van entrar i resgistrar l’Ajuntament de Sabadell, en el que va ser la darrera maniobra d’una llarga operació d’investigació que va destapar una trama de corrupció urbanística en la qual es van veure implicats l’exalcalde Manuel Bustos, el seu germà i regidor Paco Bustos i l’alcaldessa de Montcada i Reixach, María Elena Pérez, entre molts altres. L’operació es va saldar amb 12 detinguts i 26 imputats.

Justament avui, ara fa un any, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, en la qual participen ciutadans, organitzacions i entitats civils i els partits polítics de l’oposició, ha anunciat que el Jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell ha admès la personació de la plataforma com a acusació personal i sense l’obligació de dipositar cap fiança econòmica.

Tal com expressen en el seu comunicat, ‘celebrem la decisió del Jutjat d’Instrucció, reconeixent la importància de la participació ciutadana en la defensa dels elements bàsics de l’estat de dret. Aquest fet encoratja a la Plataforma a treballar fins al final en l’anomenat cas Mercuri i anima a la ciutadania a col·laborar-hi i a aportar aquelles informacions que puguin facilitar la clarificació dels fets.’

Precisament, l’advocat de l’ALLAC Raul García Barroso, expressava en una entrevista a aquest mateix mitjà, la necessitat i el desig de no crear barreres per tal que plataformes ciutadanes puguin lluitar contra la corrupció, referint-se a la fiança imposada de 3.000 euros.


Concentració davant l’Ajuntament

Aquest anunci ha coincidit amb el ‘primer aniversari’ de l’esclat del cas Mercuri a la ciutat i, per aquest motiu, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció convoca a tota la ciutadania a participar d’una concentració aquesta tarda, a les 19h a la Plaça Sant Roc, sota el lema ‘Un any de Mercuri: escombrem la corrupció!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any