Junqueras: ‘Si ens impedeixen físicament votar, serem referent del bàndol democràtic’

  • 'Faríem el referèndum una mica més tard, però l'acabaríem fent', va dir a 8TV

VilaWeb
ACN
26.11.2013 - 09:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha insistit que el veto de l’estat a una consulta sobre la independència seria una bona notícia perquè ‘ens col·locaria al bàndol democràtic’. ‘Si l’estat espanyol ens ho impedís físicament, no ens deixés votar, sens dubte seria una gran victòria en el sentit que ens col·locaria indiscutiblement com a referent del bàndol democràtic que vol anar a votar’, ha reflexionat Junqueras al programa ‘8 al dia’ de Josep Cuní. El president d’ERC ha assegurat que Catalunya acabaria fent el referèndum ‘una mica més tard però l’acabaríem fent’. Paral·lelament, Junqueras ha valorat amb un 7 el primer any de govern del president Mas ‘perquè les circumstàncies són molt difícils’.

“Jo crec que es mereix un 7 perquè les circumstàncies són molt difícils. Aquesta mateixa acció de Govern en unes circumstàncies molts més fàcils mereixeria una nota molt més baixa”, ha continuat el líder d’ERC, que ha defensat que la pregunta que proposa el seu partit per a la consulta (Catalunya ha de ser un estat independent?) és la més “lògica i normal”. “És la mateixa que es farà a Escòcia i que proposa el Consell Assessor per a la Transició Nacional”, ha recordat Junqueras, que ha criticat que mentre ERC es mulla amb aquesta pregunta “les altres formacions polítiques es mantenen en silenci”.

Sobre una possible entrada d’ERC al govern, el líder republicà no descarta res “sempre i quan hi hagi una pregunta, com toca, una data, si el procés sembla encarrilat i el president ens crida”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any