Forcadell: ‘Si la pregunta no és sobre la independència, serà un frau, s’haurà acabat el procés’

  • 'Si els representants polítics no fan la feina, haurem de pressionar', diu la presidenta de l'ANC

VilaWeb
Redacció
25.11.2013 - 10:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si la pregunta de la consulta no demana sobre la independència, serà un frau i el procés s’haurà acabat, ha dit avui la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, en una entrevista a Catalunya Ràdio. ‘Veiem que el procés es va alentint perquè no es posen d’acord amb la pregunta. Si la pregunta no és explícitament sobre la independència, no hi haurà procés. Si no ens pregunten sobre la independència serà un frau. Ha de ser una pregunta clara, amb una resposta de sí o no’, ha declarat Forcadell.

Més informació: La pregunta de l’ANC: ‘Vol que Catalunya sigui un estat independent?’

Escolteu les declaracions de Forcadell a Catalunya Ràdio:

‘Seria un frau que ens preguntessin sobre el federalisme. Volem que surti la paraula independent o estat independent a la pregunta i que es pugui contestar amb un sí o un no’, ha insistit la presidenta de l’ANC, que, tal com fixava la Declaració de Novembre aprovada dissabte passat, diu que la consulta hauria de ser preferentment abans del 31 de maig de l’any vinent.

En la Declaració de Novembre, l’ANC no descarta pas de demanar que es constitueixi un govern de concentració nacional. ‘Quan tinguem data i pregunta o se’ns posin moltes dificultats per fer la consulta o hàgim de prendre una decisió sobre com tirar endavant la consulta o quin camí emprenem, serà el moment que hi hagi un govern de concentració nacional’, ha dit Forcadell, que trobaria ‘fantàstic’ que fos un govern de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

I quan hi hauria noves mobilitzacions? ‘De moment confiem en govern i parlament, que tenen un compromís amb data i pregunta. Si abans de final d’any no hi ha data i pregunta ens mobilitzarem. Si no compleixen el compromís, alguna cosa haurem de fer’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any