De Guindos promet a l’Eurogrup una segona ronda de la reforma laboral

  • Encara no se'n sap l'abast

VilaWeb
ACN
23.11.2013 - 08:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Economia espanyol, Luis De Guindos, es va comprometre ahir amb els seus homòlegs de l’Eurogrup a fer una segona ronda de la reforma laboral, que consistiria en una simplificació dels tipus de contractes i l’ampliació del contracte indefinit de suport a emprenedors a treballadors a temps parcial. De Guindos ha garantit el compliment de l’objectiu de dèficit del 5,8% l’any que ve sense haver de fer més retallades ni reobrir el pressupost. ‘En el cas d’Espanya se’ns ha dit que les mesures basades en el Pla Estatal de Reformes es duen a terme’, va explicar el president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem. A més, es va demanar a Espanya que garantís el compliment del dèficit del 5,8% el 2014.

Segons la nota difosa per l’Eurogrup al final de la reunió, el fòrum va demanar als estats membres que es troben sota el risc de no complir els objectius marcats ‘que prenguin les mesures adequades en el marc dels seus pressupostos estatals o en paral·lel per redreçar els riscos identificats per la Comissió Europea’. 

En el cas d’Espanya s’ha demanat que es garantís el compromís de complir els pressupostos de 2014 i també prevenir el risc d’incompliment de l’objectiu de dèficit ‘prenent nota de les mesures addicionals basades en el Programa Estatals de Reformes’ que prepara el govern espanyol.

Durant la conferència de premsa posterior a la reunió, el president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, va explicar que el govern espanyol prepara una segona ronda de la reforma laboral: ‘En el cas d’Espanya se’ns ha dit que les mesures basades en el Pla Estatal de Reformes es preparen actualment, inclosa una segona ronda de la reforma laboral.’

Després d’aquestes declaracions, fonts del Ministeri d’Economia van matisar que la segona ronda era la prevista ja en el Pla de Reformes: ‘El govern, per la seva banda, ja ha avançat modificacions com la simplificació de contractes i l’ampliació del contracte indefinit de suport a emprenedors a treballadors a temps parcial.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any