Celdoni Fonoll presenta avui ‘Ales i pètals’

  • El llibre conté versos sobre 16 ocells, 8 papallones i 11 plantes

VilaWeb
Redacció
18.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Celdoni Fonoll presenta avui a horabaixa, a la Casa del Llibre de Barcelona, el seu llibre ‘Ales i pètals’. La presentació anirà a càrrec de Salvador Cardús, comptarà amb la intervenció del president Artur Mas i es clourà amb un breu recital a càrrec de Lloll Bertran i Celdoni Fonoll acompanyats d’Isaac Fonoll, al piano, i Gemma Ferré, al violoncel.

‘Ales i pètals’ és el dotzè llibre de Celdoni Fonoll de versos sobre la natura, amb 35 espècies: 16 ocells, 8 papallones i 11 plantes dels Països Catalans.

A part els versos, el volum conté, com és costum en tota l’obra naturalística de l’autor, fotografies de les espècies versificades –la gran majoria fetes per Jaume Sañé–, dues partitures de cançons transcrites per Isaac Fonoll i un annex que tracta sobre cultura popular i literatura i notes biològiques. L’encapçala un pròleg de Salvador Cardús i el clou un epíleg de Lloll Bertran.

Fonoll ha versificat 600 espècies diferents d’animals i plantes: 221 ocells, 178 herbes, arbusts i lianes, 55 arbres, 50 bolets, 34 mamífers i 62 entre mol·luscs, aràcnids, crustacis, insectes, peixos d’aigua dolça, amfibis i rèptils. Els dotze volums de la seva poesia naturalística constitueixen una obra absolutament insòlita, extensa i única.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any