‘De tu @ tu’, un projecte de relació intergeneracional a Arenys de Mar

  • Dijous 14 de novembre, a les 18h., es podrà veure part de la feina que s'està fent a l'hora del conte de la Biblioteca P. Fidel Fita d'Arenys de Mar

VilaWeb
Redacció
12.11.2013 - 21:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De tu @ tu‘ és el nom del projecte que Arenys.Org ha engegat aquest últim trimestre de 2013 i que té com a protagonistes infants, joves i gent gran de la vila. L’objectiu principal és assentar les bases de la relació intergeneracional a Arenys de Mar com una de les eines imprescindibles per avançar com a societat. A través d’aquest projecte, l’entitat pretén facilitar el coneixement mutu entre generacions, així com afavorir el diàleg, la valoració i el respecte recíprocs. Dijous que ve, 14 de novembre, l’hora del conte de la biblioteca serà l’escenari en què per primera vegada des que ha començat el projecte la població podrà veure part de la feina feta. Teresa Verdura serà l’encarregada d’explicar un conte que aprofundeix en la relació entre un nét i la seva àvia i ho farà amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola Sinera que han treballat aquesta història. Es tracta de ‘L’home del sac’, escrit per Josep M. Jové.

La formació en l’àmbit TIC té un paper molt important en el projecte. Arenys.Org és una entitat sense ànim de lucre que treballa des de fa més de 10 anys per donar als ciutadans l’oportunitat de participar activament en la construcció de la Societat del Coneixement i evitar que hi hagi un trencament social provocat per l’exclusió digital impulsant accions i propostes en els àmbits de la telemàtica educativa i la integració social. Justament, al llarg del projecte, hi haurà diferents accions com sortides, contes, jocs i un llarg etcètera d’activitats.

 

La Fundació Agrupació Mútua aposta pel projecte

 

La Fundació Agrupació Mútua és l’encarregada de potenciar la funció social de l’Agrupació del Comerç i de la Indústria i les principals línies de treball són la promoció de programes i activitats que fomentin la prevenció i l’autonomia personal. Anualment obra una convocatòria d’ajuts a entitats que desenvolupen projectes d’intervenció relacionats amb alguna de les línies prioritàries dels col·lectius establerts per la Fundació. Enguany ha destinat 65.000€ a ajuts a entitats de l’àmbit social que han presentat projectes adreçats a la gent gran, la infància i les persones amb discapacitat.

 

Arenys.Org va presentar el projecte ‘De tu @ tu’, en l’apartat de programes adreçats a la Gent Gran, i ha estat un dels 8 projectes seleccionats. A la convocatòria, s’hi havien presentat 443 projectes de tot l’àmbit estatal, dels quals 29 seran subvencionats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any