Carta oberta al PP valencià

VilaWeb
Redacció
08.11.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Admirats peperos:

Abans que res, he de fer patent la meua admiració per la capacitat d’alteració de la realitat que esteu demostrant des de fa ja prop de dues dècades. Sou uns ‘cracks’, fins al punt de deixar xicotet, com un nan, al mestre Joseph Goebbels, ministre de propaganda d’Adolf Hitler i, a més a més, açò no ho heu aconseguit sota un règim totalitari, com el ‘catedràtic’ Goebbels, sinó sent un partit democràtic. Bé, democràtic… tant democràtic, la veritat és que no; però democràtic de façana, sí.
 
Així que no m’estranya ni mica ni gens que en 1995, quan el poble valencià (quina desgràcia de poble!) vos va votar i vau accedir a la Generalitat, la televisió valenciana, Canal 9, tenia una audiència del 18,5%, mentre que a hores d’ara, que heu decidit acabar amb ella com a vehicle propagandístic perquè no voleu tancar cap escola, ni hospital, ni Francisco Camps, aquesta audiència és, en el que portem d’any, del 4,1%. Crec que ací està la raó de tancar-la: la por que es situara l’audiència en nivells negatius inferiors a zero. Açò que dic no és impossible, hi ha matemàtics capaços de demostrar que dos més dos no són sempre quatre. Situar-se en paràmetres negatius seria una baixesa per uns fenòmens com vosaltres.

Ja té mèrit, ja, que amb el rastre de clavades de pota que heu fet sigueu en el poder, governant. A veure: que me’n recorde, així per damunt, estan Terra Mítica (negoci ruïnós), la Ciudad de la Luz a Alacant (un altre desastre econòmic), la Ciutat de les Arts i les Ciències (una ruïna), Bancaixa (una altra ruïna), el Banco de Valencia (una ruïna més), la CAM (una altra ruïna), l’aeroport de Castelló, aquell de què Carlos Fabra ens va dir als valencians que no enteníem res (un desastre ruïnós encara que no l’entenguem), la Fórmula 1 (un desastre ruïnós més), Canal 9 (una ruïna propagandística, econòmica i d’audiència). En fi, no cal seguir, però segur que n’hi ha més.

Igual passa amb els casos de corrupció. Estava el poble valencià tant bocabadat mirant els vostres èxits —ficticis i propagandístics— enumerats ací dalt, que no veia com els lladres entraven per la finestra i ens deixaven en calçotets i la casa buida.

També vull donar-vos les gràcies per haver posat el País Valencià al mapa de Planeta DeAgostini, d’acord amb els desitjos de Francisco Camps. Abans, hom anava a un lloc i tenia igual si era valencià que bubulkamdés. Ara no. Així, en un viatge recent que vaig fer a l’estranger, en saber que era valencià, se’m van riure a la cara alhora que deien ‘Valencia, Paradies der Korruption’. Això és impagable, que identifiquen a algú amb alguna cosa, encara que siga roïna.

Lamente que a Ontinyent no passara el mateix. La pepera Lina Insa va aplicar la mateixa fórmula goebbeliana, però als quatre anys el poble va dir prou i se’n va anar fora d’un bac. Deu ser que estem per civilitzar, que som els salvatges de la muntanya, com fa mig segle ens va titllar Miguel Ors a TVE.  

Amb la meua profunda fascinació,

Atentament.

Nota a peu de pàgina

Uns representants amb poca memòria

Als alcaldes de Fontanars dels Alforins, d’Aielo de Malferit, el Ràfol de Salem, Aielo de Rugat i Castelló de Rugat se’ls va oblidar que el dia 1 de novembre, al cementeri d’Ontinyent, es feia un homenatge als deportats al camp de concentració de Mauthausen. Dels pobles de què són alcaldes, n’hi ha qui o va morir o va patir la barbàrie nazi. És un fet preocupant. Perquè si eixa és la memòria i la sensibilitat que tenen, i el respecte que els mereixen els seus conciutadans, preferisc trobar-me abans amb un rottweiler que amb uns representants del poble amb tant poca memòria, consciència, sensibilitat…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any