Tres ferits lleus pel descarrilament d’un tren a Sant Andreu Arenal

  • Altera la circulació de trens de diverses línies

VilaWeb
ACN
28.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El darrer vagó d’un tren procedent de La Tor de Querol, de la lína R3 de Rodalies, va descarrilar ahir al vespre a l’estació de Sant Andreu Arenal de Barcelona. Segons han informat a l’ACN fonts de la companyia ferroviària, el sinistre va tenir lloc cap a les vuit del vespre per causes que encara s’estan investigant. Com a resultat, hi hagué tres persones ferides lleus que van ser ateses a la mateixa estació pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). El descarrilament va afectar la freqüència de pas de combois de la xarxa de trens.

Quan van passar els fets, a les 20:04, hi havia dins el tren 600 viatgers que havien agafat el tren a la Tor de Querol a les 17.05 i tenien previst arribar a l’Hospitalet a les 20:03, aproximadament. Adif i Renfe ja ha obert una investigació per a determinar les causes de l’accident.

Per tal de minimitzar l’afectació, els trens d’entrada a Barcelona de les línies R3 i R4 els van desviar per Sant Andreu Comtal i Clot, i no paraven a les estacions de Torre Baró, Sant Andreu Arenal i Sagrera-Meridiana. D’altra banda, els trens de la línia R7 inicien i finalitzen el seu recorregut a Montcada-Bifurcació. Els viatgers d’estacions intermitges han de fer el trajecte fent ús del metro com a mitjà alternatiu.

Pel que fa al sinistre, segons ha pogut saber l’ACN, els tres ferits pel descarrilament han estat traslladats finalment a centres sanitaris tot i que es manté el seu pronòstic lleu per contusions, erosions en una mà, crisi d’ansietat i fins i tot inhalació de fum perquè s’hauria activat accidentalment un extintor. Dos dels ferits els han portat a l’Hospital de Sant Pau mentre que el tercer se l’han endut al CUAP de Sant Andreu. En la incidència han intervingut sis efectius del SEM.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any