Jaume I torna al Llombo

VilaWeb
Redacció
28.10.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En 1994, amb motiu del 750 aniversari de la conquesta d’Ontinyent per part de les tropes de Jaume I el Conqueridor, els alumnes, mestres, pares i mares dels xiquets i xiquetes del Col·legi Públic Lluís Vives van pintar el mural que hui veuen vostés ací. Però no era aquest mural. El van pintar en un solar del carrer del mateix nom: Jaume I, en la paret lateral del que havia estat la fàbrica tèxtil Llombotex. Va ser necessari signar els responsables de l’Associació de Veïns el Llombo, en eixe moment, un paper fent-se responsables davant els propietaris del solar, perquè fi-nalment el mural poguera ser una realitat.

Passat el temps, i una vegada inmmersos en plena bombolla immobiliària, aquesta va ar- ribar també al Llombo. El solar va anar cobrint-se tot ell de pisos i de finques… Fins quedar tapat, enclaustrat. Hi deu ser, però ja no es veia.

El mural de Jaume I va ser acollit amb molt bona disposició per la gent del barri i de tot Ontinyent. No era per a menys. Es-tava magistralment fet. Aleshores, al quedar- nos sense, vam començar a pensar que estaria bé de recuperar-lo en un format més reduït i fet de ceràmica.

En aquest punt estem. El mural de Jaume I torna a ser una realitat per al barri del Llombo i, per què no? per a Ontinyent. Forma part de la nostra història quotidiana i xicoteta, però no menys entranyable. Dels nostres fets intranscendents però importants. Des d’ací, volem manifestar el nostre agraïment a Rosario Palma i Joaquina Soler, del departament de Ceràmica del Centre de Formació de Persones Adultes Sant Carles, d’Ontinyent per la tasca feta i que tothom pot veure, i a Rebeca Torró, regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Ontinyent perquè s’ha mostrat sensible a aquesta demanda nostra.

Demanda que, tornem a insistir, no era gens gran, però sí important.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any