Els socialistes de la Vall d’Albaida davant les mobilitzacions ciutadanes contra la LOMCE

VilaWeb
PSPV-PSOE Vall d’Albaida
23.10.2013 - 17:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 10 d’octubre passat, el Congrés dels Diputats va aprovar la nova llei d’educació, la LOMCE, amb els únics vots a favor del Partit Popular. Llei que ha estat criticada durament per la comunitat educativa pels efectes que pot comportar la seua aplicació. Llei que serà derogada immediatament el moment en què canvie el govern del PP per l’acord entre totes les forces polítiques del Congrés dels Diputats.
 
La coneguda popularment com la Llei Wert, estableix la implantació de revàlides, classificarà els alumnes per criteris econòmics en lloc d’acadèmics i deixa de costat l’ensenyament en llengües cooficials, com és el valencià. D’altra banda, la Llei Wert instaura nous requisits per a l’obtenció de les primeres beques universitàries que consisteixen en l’augment de la nota mitjana durant el primer curs d’universitat a un 6,5 com un dels requisits per a obtenir-la.

A més, exigim la total paralització de les retallades en matèria educativa. Retallades que com hem manifestat i cal recordar, han afectat la comarca en quatre àmbits bàsics: reducció de beques (menjador, transport, llibres de text), reducció de professorat als centres, increment d’alumnes per aula i la no resolució de les deficiències que presenten alguns centres de la Vall. Estes retallades són una mostra més que el PP ni creu, ni ha cregut mai, en l’educació pública que tant ens ha costat d’aconseguir com a societat; la qual cosa mostra que el seu únic propòsit és el desmantellament del model d’escola pública tal com el coneixem.

L’educació és un dels pilars fonamentals de la nostra societat que cal preservar i fomentar més encara en moments de crisi en què augmenten els nivells de pobresa i els riscos d’exclusió social de les famílies, cosa que desemboca en l’expulsió d’alumnes de les aules. Per això, els socialistes defensem fermament el model d’ensenyament públic, com a instrument de cohesió social i com l’únic capaç d’assegurar que el talent i les capacitats dels nostres joves es puguen dur a terme independentment de la capacitat econòmica de les seues famílies.

Per tot això, volem manifestar el nostre suport absolut a les mobilitzacions convocades i fem una crida a la mobilització massiva a tota la ciutadania (famílies, estudiants i alumnes, professorat…) per mostrar el nostre suport i tractar de sumar esforços per tal de parar la LOMCE. Ara és el moment de prendre el carrer i de fer-nos sentir, perquè està a les nostres mans el fet de poder paralitzar una norma que pretén educar els nostres fills amb valors propis de temps passats i que, a més a més, no aborda els veritables problemes que presenta el nostre sistema educatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any