En defensa de l’educació, en defensa del nostre futur

VilaWeb
EUPV Ontinyent
23.10.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des d’EU d’Ontinyent fem una crida a tota la comunitat educativa i a la ciutadania en general a participar en la vaga general de l’ensenyament del 24 d’octubre i en el conjunt de concentracions que es realitzen. Hem de donar mostres del nostre rotund rebuig a les retallades i reformes que estan realitzant tant els governs central com l’autonòmic, reformes i atacs que responen a un atac sense precedents a l’escola pública, l’única que pot garantir el dret a l’educació i el dret a formar-nos i a viure en la nostra llengua.

Aquestes reformes no són conjunturals, sinó que responen a una estratègia de privatització i mercantilització dels serveis públics, a més a més, són reformes que suposen l’elitització dels estudis (les dades ens indiquen que més de 300.000 persones no han pogut accedir a la universitat com a conseqüència de l’augment de les taxes). Sembla que el dret a l’educació solament quedarà garantit per criteris econòmics, criteris econòmics que condemnen els i les joves a un futur precari i incert. Les mesures neoliberals suposen una pèrdua de qualitat educativa (reducció de grups, augment de les ràtios d’alumnat, pèrdua de drets de treball per part del professorat…), pèrdua que fa temps venim denunciant i que ha estat fortament contestada als carrers per la comunitat educativa. El moviment estudiantil ha estat els darrers anys fortament reprimit pel simple fet de reivindicar al carrer els drets que altres ens estant furtant des d’altres estaments, imposant els interessos mercantilistes per damunt de la rendibilitat social i dels drets reconeguts a la Constitució.

En el context actual de crisi provocada per un capitalisme voraç i per l’aplicació de polítiques neoliberals imposades per la Troika i que soscaven l’autonomia dels governs, volem fer un crit en favor dels joves que arrosseguen xifres de més d’un 56% d’atur al nostre país. Aquest col·lectiu al qual se li ha negat el futur a més de negar-los la possibilitat de tenir unes condicions de treball dignes, se’ls condemna a un exili econòmic i si més no ara amb la reforma educativa del ministre Wert se’ls nega la possibilitat de formar-se amb una educació de qualitat, se’ls està desnonant de les aules de la universitat per no poder pagar les taxes i per endurir i denegar l’accés a les beques. Per això, aquesta setmana lluitarem al costat d’ells i elles i ens sumarem a la vaga educativa per dir-li al ministre Wert i al govern que no volem una educació d’elits que suposa una llei ideològica amb ressons franquistes que tocarà de mort l’educació pública, beneficiant l’ensenyament privat i concertat, majoritàriament catòlic i sexista. La Llei Wert suprimeix assignatures (sobretot aquelles encaminades a fomentar valors humans i socials i la capacitat crítica del pensament) en favor d’introduir la religió a les escoles. A més a més, es segregarà l’alumnat seguint criteris elitistes. També eliminarà les escasses estructures democràtiques amb què compta l’educació preuniversitària, com són els Consells Escolars.

El pròxim dia 24 tots i totes a la vaga!, per la dignitat de l’educació pública, per una educació laica, de qualitat i en valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any